Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Zdobenie medovníčkov

adeli79
14. dec 2012

Recept na medovnicky mam dobry,len zdobenie je moja najslabsia stranka. Ako zvyknete zdobit medovnicky? A ako pripravujete tu zdobiacu zmes,ktorou potomkreslite na medovnicky? V sobotu pecieme, tak dakujem za vsetky napady.

elj
14. dec 2012

zaklad je dobre presiat cukor. Aspon dva krat. Ten druhy krat by to malo byt sitkom na caj (male plastove).Trva to hodne dlho, ale vysledok stoji za to.
Recept: 1 bielko, 180 g preosiateho praskoveho cukru, 1 lyzicka citronovej stavy,1 lyzicka skrobu,
Vsetko vymiesat do hladka.
Na zdobenie pouzivam male uzatvaratelne umelohmotne sacky (5x7cm). Na konci vystrihnut manikurovymi noznickami malinku dieru.A uz len zdobit. 🙂 Takymto sposobom sa daju kreslit uplne tenulinke linie.

zabka88
14. dec 2012

@adeli79 súhlasím s
@elj , poriadne presitať cukor, ja do polevy škrob nedávam a je v celku pekná a jemnejšie vzory zdobím úplne pracne dreveným špáratkom .-D

dm1
14. dec 2012

ako pise elj zdobim rovnako len ja kazdy bielok vazim lebo kazde vajce je inak velke a vahu bielka dam x 5,3 a tolko graomov dam cukru + lyzicku citronovej stavy

ewellina
14. dec 2012

@adeli79 Kedysi som to tiež takto robievala, ako píšu žienky, s tou polevou a s tým mikroténovým sáčkom. Neskôr som použila prázdnu a poriadne vyumývanú tubu od farby na sklo, s tým sa zdobilo fantasticky. Teraz som už používala kovové hroty, tzv. špičky na zdobenie a cukrárske vrecká. Zdobí sa s tým takmer tak presne ako s perom. Je to neporovnateľne lepšie, než spôsoby, ktorými som zdobila predtým. No a poleve s klasickým bielkom sa už vyhýbam, kvôli tomu, že mám strach zo salmonely. Používam už len kráľovskú glazúru - je to síce drahšie, ale aspoň mám istotu.

evelin.lopez
14. dec 2012

@ewellina
co je to ta kralovska glazura ? Tiez sa chystam robit medovnicky, no ta poleva mi skoro nikdy nevysla 🙂

ewellina
14. dec 2012

@evelin.lopez Je to taká hotová zmes na prípravu polevy: http://www.natortu.sk/farby-a-dekoracie/kralovs... Pozerám, že teraz ju majú dokonca v akcii.

ewellina
14. dec 2012

Len ja dávam o trolinku viac vody, než je v návode.

maca_p
14. dec 2012

inac, mohli by ste sem dat kocky aj nacancane kusky pre inspiraciu nam lavorukym 🙂 😉
@zabka88
@dm1
@elj

zabka88
14. dec 2012

@maca_p fuuuha, to že ich pečiem a zdobím ešte neznamená že to viem 😉 iba že ma to baví.. inak keď chceš kuknúť krásne dielka, tak kuk marcipanove torty, baby tam dávajú aj perníčky 🙂

dm1
14. dec 2012

@maca_p napr. toto su moje tohtorocne 🙂 a nieco aj z min.roka 🙂

lussy23
14. dec 2012

@ewellina no neviem, podľa mňa sa kupavaným polotovarom nedá veriť. bohvie čo v tom je.

Poleva na medovníky na jendo bielko 150g cukru a ak smiem poradiť, najlepší je ten modrý považský práškový cukor. Ten je úplne skvelý, jemnučký.
A čo sa týka vrecka, stačí mikroténový sáčok ,alebo aj celofán, ale pri celofáne si budete musieť nastrihať na trojuholniky a urobiť kornútik, čo si vyždauje určitú zručnosť🙂

ewellina
14. dec 2012

@lussy23 Ako chceš. Ja radšej so surovými bielkami nebudem riskovať.

hradnapani
14. dec 2012

@dm1 nadherne!

evelin.lopez
14. dec 2012

@ewellina Dakujem velmi pekne, ale vobec by som nepovedala źe je to royal icing 🙂 Vdaka.

evelin.lopez
14. dec 2012

@evelin.lopez
RI je vlastne bielkovo maslovy krem, alebo sa mylim ? 🙂

ewellina
14. dec 2012

@evelin.lopez zloženie kráľovskej polevy: práškový cukor, glukózový sirup, vajcia, biely prášok, kyselina citrónová.

evelin.lopez
14. dec 2012

@ewellina
ano citala som si to, ale v jednej relacii zdobili kremom rovnakeho nazvu a jeho vyroba je uplne ina. Ide len o rovnaky nazov ? 🙂

ewellina
14. dec 2012

@evelin.lopez Neviem, ja poznám iba to, na čo som ti poslala link. 😎

andyda
14. dec 2012

@dm1 tie su prekrasne, keby toto viem tak som na seba velmi pysna

janulienka77
14. dec 2012

@dm1, tie su nadherne, ako fakt prekrasne 🙂

maca_p
14. dec 2012

@dm1 proste dokonale 😉

@zabka88 do tej temy chodim smirovat vzdy v piatok vecer a v sobotu. kusky paradne 🙂

patka23
27. sep 2013

@dm1 sú krásne tie medovníčky, akurát ja nikde neviem zistiť akú konzistenciu má mať tá glazúra ktorá je tak "celoplošne" ako máš na zvončekoch, podkovičkách, strechách a tak...má byť redšia? a ako sa nanáša aby bola taká krásna a jednoliata? Ďakujem krásne

mitchel
22. nov 2013

@dm1 nádherné 😵 si šikovná darmo 🙂

dm1
22. nov 2013

@patka23 az teraz som si vsimla staru otazku prepac :p. Na vylievanie ploch riedim polevu horucou vodou takou hned po prevareni po troskach zamiesam a skusam ci vyhovuje nesmie byt moc riedka inak by pretekala cez kontury ale ani husta aby sa pekne rozliala. Pri vacsich plochach treba este pripadne bublinky co vzniknu poprepichovat sparatkom a ja vzdy trosku pobucham s pernickom o ruku nech sa to urovna ten povrch a rozleje sa to rovnomerne

@mitchel dakujem 😵

demo
22. nov 2013

@dm1 cize najprv urobis tak ako popisujes vyssie polevu z bielkov a potom to este nariedis tou horucou vodou? a ake zdobitka pouzivas? tiez by som tento rok rada urobila pekne medovnicky, nie take upatlane ako kazdy rok

dm1
22. nov 2013

@demo ano najskor urobim tu hustejsiu tou klasika zdobim. Ked chcem vylievat plochy urobim si obrysy z tej hustejsej polevy a potom tu zriedenu nanesiem na plochu. Zdobim obycajnym sackom takym uzatvaracim malym a spicku ustrihnem. tie vacsie plochy vacsinou stetcom nanasam ide to lespie

demo
22. nov 2013

@dm1 dakujem za vyborne rady. Uzatvaraci sacok ma nenapadol, vzdy bojujem s mikrotenovym. A ten stetec, to je tiez skvely napad. A to nehovorim o tych medovnickych svietnikoch. Nadhera 🙂 Este raz vdaka!

patka23
22. nov 2013

@dm1 ďakujem krásne🙂 no nieje ešte neskoro na pečenie tak to nevadí, ale velikánska vďaka, isto vyskúšam🙂

majmik
22. nov 2013

@demo ahoj 🙂 s mikrotenovym sackom som sa ja stale babrala, a aj ked som ostrihlaminipidi kuscicok, aj tak som sa s tym viac natrapila 😀 Min. rok som vsak na vianocnych trhoch nasla stanok so vsetkymi pomockami na pecenie, kopa nadhernych vykrajovaciek, take som ani v obchodoch nevidela, a - speci mikrot. sacky na zdobenie za par centov, hned som zopar kupila 🙂 boli uplne jednoduche, ale hrubsie ako klasicke mikrotenove a na konci origo plastova spicka 🙂 ked som zdobila, tak to slo nadherne 🙂 neviem, kedy chces piect, ale ak zdobit troska neskor, tak skus u vas popozerat na trhoch 😉

demo
22. nov 2013

@majmik zdobitka uz mam a to niekolko uplne zlych a nevyhovujucich. skusim radsej s tym sacikom. a ked neuspejem, tak na buduci rok 🙂

Tu začni písať odpoveď...

Odošli