icon

Zdravé a osvedčené recepty na zeleninové placky

evickuska
28. aug 2024

Ahojte dievcata, viem, ze je toho plny internet ale viete mi poradit Vami odskusane zeleninove placky? Nieco zdravsie. Na papriku som alergicka a uz mi nejak dochadzaju napady az sa to stale neopakuje. 🙈

dskjhfdlkdjhl
28. aug 2024

@evickuska Ja zvyknem robit cuketovo-zemiakove, ale recept mam taky od oka. Proste podobne ako zemiakove, len tam davam aj tu cuketu.

personality
28. aug 2024

Samotné placky nie sú nezdravé, stačí regulovať množstvo tuku v nich. Pripadne pridať bielkoviny, či už syr alebo dip z gréckeho jogurtu s 10g bielkovín/100g.

13uzivatelka11
28. aug 2024

Cuketovo zemiakové, placky z červenej repy, brokolicove, alebo výborne sú napríklad aj z červenej šošovice a mrkvy.. Na plackach je super ze tam môžeš skúšať hocičo 🤷‍♀️

personality
28. aug 2024

A pridať môžeš aj inú zeleninu cuketu, mrkvu, karfiol….

13uzivatelka11
28. aug 2024

@personality inak áno, ja zvyknem dávať aj strúhanu mozarellu do placiek, aj som zabudla 🙂

adabise683
28. aug 2024

@evickuska ja som raz robila take ako cukinove ale dala som miestp cukiny patizon a boli vyborne 😀

fairyy
28. aug 2024

@evickuska ja mam velmi rada z kapusty fialovej a inak recept tiez nemam uz som urobila placky asi zo vsetkych druhov zeleniny vzdy ide vajce a muka a ked mam pocit ze sa rozpadnu pridam syr

lucia13022023
28. aug 2024

Naše naj sú - zemiakové, cuketove, karfilove, batatobe, brokolicove.
Postup je pri všetkých rovnaký... Rozmixujes alebo nastruhas zeleninu z ktorej placky chceš mať, pridáš rozmixovane vločky alebo spaldovu múku, 2 žĺtky. Bielky si rozmixuj vedľa na sneh. Potom už len koreniny - soľ, cesnak, majorán, chilli. K tejto zmesi primiesaj vyslahany sneh a rob na lyžičke ghee masla. Sú dokonalé.
A ešte dodám, vynikajúce sú aj keď tam dáš na strúhanu mozarellu. A dip - biely jogurt grécky, citrónová šťava, cesnaková Pasta alebo Pažítka. Normálne som si chuť urobila takú ze si ich idem urobiť 🤣

evickuska
autor
28. aug 2024

@personality dip je samostatna jednotka ale napr. niekto da karfiol, suncicka na drobno, vajicko atd. niekto ine... nejak to osviezit

evickuska
autor
28. aug 2024

@13uzivatelka11 to ma nenapadlo, mozarellu zboznujem 🤤

evickuska
autor
28. aug 2024

@fairyy muka, ked mna z toho zapeka jak svina 🙈

evickuska
autor
28. aug 2024

@lucia13022023 veru toto skusim... robievas aj v trube?

fairyy
28. aug 2024

@evickuska naposledy som.pouzila.mandlovu a vyslo to 😊 len som musela prihodit viac syra

13uzivatelka11
28. aug 2024

A s ovsenými vločkami si neskúšala namiesto múky?

lucia13022023
28. aug 2024

@evickuska ee to nie sú také dobré. Tuk je nositeľom chuti a zas ta lyžička ghee masla je ok

princess59
28. aug 2024

Robím z toho čo doma mám, momentálne najviac cuketa + mrkva + syr ( eidam, parmezán),+vajíčko + trochu strúhanky, pečiem na plechu a niekedy.vytbkrim placku do stredu dám kúsok syra a ešte prekryjeme plackovou hmotou 👌👌

evickuska
autor
29. aug 2024

@13uzivatelka11 ano ano len skor tie ingrediencie doplnit 🙈

evickuska
autor
29. aug 2024

@princess59 superko dakujem 🙏