icon

Akceptujú ešte niekde stravné lístky z roku 2025?

6. jan 2026

našla som asi 5 lístkov. Myslíte, že niekde ich ešte vezmú, či len vyhodiť? ďakujem

ivicatolic
6. jan 2026

@anonym_autor niekto mával termíny do konca januára, treba sa spýtať

anonym_5bd02f
6. jan 2026

Nechceš stravné dostávať radšej v € a nebudeš mať s tým problémy? S nimi môžeš platiť kde chceš a kedy chceš, nemajú určený dátum exspirácie.
Načo si zbytočne komplikovať život.

anonym_31075e
6. jan 2026
@anonym_5bd02f

Nechceš stravné dostávať radšej v € a nebudeš mať s tým problémy? S nimi môžeš platiť kde chceš a kedy chceš, nemajú určený dátum exspirácie.
Načo si zbytočne komplikovať život.

@anonym_5bd02f presne toto som sa chystala poradiť
Dať si stravné vo forme peňazí na účet a nemusím rieist gastrace

anonym_c72e53
6. jan 2026

To ešte dávajú aj stravné lístky ? Ja som si myslel, že to už je len peniaze alebo stravovacia karta (na karte je ptnost dlhšie)

autor
6. jan 2026

to sú mužove. Neviem, prečo im to takto dávajú, ale všetci dostávajú lístky. Ja v práci lístky nemám.

anonym_50bb0e
6. jan 2026

Nie je tam uvedeny datum? Mal by byt.. ak je do konca 2025, tak smola. Ja som kedysi davno nasla cely štos v inej kabelke a vsetky prepadli, moja chyba.

anonym_5bd02f
6. jan 2026
@anonym_autor

to sú mužove. Neviem, prečo im to takto dávajú, ale všetci dostávajú lístky. Ja v práci lístky nemám.

@anonym_autor zamestnávateľ musí dať na výber či chce dostávať stravné lístky alebo peniaze a raz do roka môže zamestnanec zmeniť svoju voľbu
Zákonník práce §152 odsek 7
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

muchotrafka298
6. jan 2026

Dalo sa to vratit cez zamestnavatela, ze on to vedel dat naspat do tej firmy a oni mu vratili peniaze a strhli nejaky manipulacny poplatok. Toto ale nevie spravit sam zamestnanec a nie kazda firma je ochotna to spravit. Treba sa informovat u konkretneho zamestnavatela.

anonym_14eb95
6. jan 2026

v peňaženke som našla do konca roka 2024. 1 lístok. 😢

anonym_31075e
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor musel podpísať papier že chce gastrac

elanor
6. jan 2026

a nezrusili gastrace uz hadam pred dvomi rokmi? ci to ma este nejaky dobeh? som myslela, ze hadam uz ani neexistuju.

autor
6. jan 2026

Ja neviem, oni vo firme to majú všetko nejaké iné, ako všade inde asi. Ani paragraf u nich nepoznajú, keď ide k DR, len dovolenku čerpá. Aj PN si 100 x rozmyslí, radšej si vezme dovolenku. Len som bola zvedavá, či niekto podobné už so stravenkami riešil.

aliziana
6. jan 2026

@anonym_autor nejaké veľké obchody nech skúsi, dopredu nech sa opýta...

majka99999
6. jan 2026
@anonym_autor

Ja neviem, oni vo firme to majú všetko nejaké iné, ako všade inde asi. Ani paragraf u nich nepoznajú, keď ide k DR, len dovolenku čerpá. Aj PN si 100 x rozmyslí, radšej si vezme dovolenku. Len som bola zvedavá, či niekto podobné už so stravenkami riešil.

@anonym_autor nemaju to ine, firma len porusuje zakony a prava zamestnancov. 🙄

tykat
6. jan 2026

@anonym_autor viem ze azijske bistra s tym nemali problem.

muchotrafka298
6. jan 2026

Stravne listky, ktorym skoncila platnost k 31.12.2025 uz obchod nezoberie. Jedina moznost je, podla toho, kolko je tych listkov informovat sa u zamestnavatela, ci by bol ochotny mu ich zobrat a vratit do tej gastracovej firmy. S tym ale, ze nemusi mu vyjst v ustrety. Pises, ze sa jedna o 5 listkov, to by bol vacsi naklad zamestnavatela na poslanie ako by realne za to dostal a nasledne posunul zamestnancovi.
Co sa tyka stravnych listkov, je povinnnostou zamestnavatela pytat sa, co zamestnanci chcu. Nie ze ja davam listky a dovidenia.
A ze neuznavaju paragrafy na navstevu lekara? Porusuju pravo zamestnanca. To je v Zakonniku prace, to nie je vymysel.

anonym_c36883
6. jan 2026
@majka99999

@anonym_autor nemaju to ine, firma len porusuje zakony a prava zamestnancov. 🙄

@majka99999 a ti zamestnanci su ocividne pravne nevzdelani a neriesia to

chrobak7
Autor odpoveď zmazal
chrobak7
6. jan 2026

@anonym_autor Aké stravné lístky? Klasické gastro? Na každom z nich je uvedený dátum platnosti. Zvyčajne platia iba do 31.12. , ale môže sa stať, že niektorý distribútor ich prepláca do 31.1. nasledujúceho roka. Ak tam dátum nie je, treba napísať, aká spoločnosť ich vydala a pozrieť na stránke, ako majú platnosť. Platnosť lístkov neurčujú príjemcovia lístkov (kde platíš), ale firma, ktorá ich vystavila. Ona ich potom prepláca prevádzkovateľom, kde nimi platíš.