icon

Booking - strhnuté peniaze z účtu a následná choroba

Dnes o 11:06

ahojte, mam otázku mame ist lyzovať na konci mesiac. Týžden vopred nám strhnú peniaze za ubytko. Co v prípade ak peniaze budu už strhnute a koli chorobe sa človek nemôže dostaviť? dakujem

janka_266
Dnes o 11:09

@anonym_autor určite je to tam uvedené, či je možné storno a ak áno, tak či zadarmo, alebo s nejakým poplatkom

a0
Dnes o 11:09

@anonym_autor pri každom objednávaní ubytovania tam sú aj zmluvné podmienky, kde určite nájdeš odpoveď na svoju otázkuy.

autor
Dnes o 11:10

dakujem pozriem, nechodievame cez booking

muchotrafka298
Dnes o 11:24

Kazde ubytovanie to tam ma jasne napisane, ake su storno podmienky a ci vobec mozne storno s vratenim penazi. To si si mala pozriet pri kupe daneho ubytovania. Ak si si zakupila take ubytovanie, ktore umoznuje bezplatne storno, tak mozes rusit do terminu pri kupe uvedeneho. BEz ohladu na to, kedy si zaplatila, peniaze Ti budu vratene. Ak taketo ubytovanie nemas, tak Ti pobyt prepadne.

althinka
Dnes o 12:17

nie, pobyt neprepadne ... treba okamžite kontaktovať ubytovanie ... priamo cez booking je možnosť požiadať o bezplatné storno, tým aj booking aj hotel zaznamenajú problém. Je tam aj kontakt na ubytovanie - im treba napísať, čo sa deje, že z dôvodu choroby neviete prísť ... hotel vám buď preloží pobyt, alebo ak ide o zdravotné dôvody, pobyt zruší. Len napríklad môžu požadovať potvrdenie od lekára. Riešila som podobnú situáciu, peniaze mi nestrhli ešte, ale už som nemala nárok na bezplatné storno ... síce trocha vypisovačiek na 3 strany .. ale hotel si vyžiadal potvrdenie od môjho lekára, ktoré som priložila a následne mi bolo storno schválené. Za chorobu a komplikácie nik nemôže. Dôležité je riešiť to hneď, ako problém nastane.

chrobak7
Dnes o 12:18

@anonym_autor Storno podmienky sú určené vždy pri ubytovaní, nielen pre rezervácie cez Booking.

chrobak7
Autor odpoveď zmazal
althinka
Dnes o 12:25

@chrobak7 je trošku trúfalé písať, že nemám pravdu, keď vravím, že som mesiac dozadu riešila túto situáciu. Prišli ste s konkrétnym prípadom a riešením? Lebo ja áno. Ale jasné, hneď poukážte na to, že klamem. Hotel sa snaží vyhovieť, ak komunikujete priamo, zdvorilo a ide ozaj o zdravotné dôvody. Ale samozrejme, z nudy tu niekoho zavádzam, lebo mi to robí enormnú radosť🙂 Je to o slušnej komunikácii ... a tá pomáha vždy a všade ... aj pri riešení problémov s ubytovaním, chorobou a indispozíciou

biba_18
Dnes o 13:09

a je to na svk? lebo ja vždy keď idem mimo svk, poisťujem storno cesty - ak by sa mi aj nepodarilo zrušiť všetky rezervácie, poistka to pokryje ...

queen_mary
Dnes o 16:22

Niekedy, ked nie je moznost storna, staci skusit napisat priamo ubytku. Mne uz tak parkrat vratili peniaze. Potom to zrusit normalne cez booking, a hotel povoli vratenie penazi.