Je možné vrátiť auto z AAA a zrušiť úver?
Dobrý deň,
V nedeľu minulý týždeň som kúpila v aaa auto na úver. No ale po 1 dni tam začalo hrkotať niečo. Tak som išla do aaa a tam mi povedali že sú to rozvody. Takže to zasa padá oprava na mňa. Ďalej som našla na papieri že ako ma aké chyby. To mi nebolo povedané pri kupé. Ide o to, že úver mam cez home credit a chcela by som vrátiť auto naspäť a od úveru odstúpiť. Je reálna šanca že sa to da? Neviem už na koho sa mam obrátiť. Včera som tam bola a dali mi 500€ neviem ani prečo. Za prepis som platila 800€.
No s tým sa môžeš rovno rozlučiť, dali ti 500 eur? ako? len tak do ruky? za prepis 800? to je strasne vela, co je to za auto?
@anonym_9a8c6e Renault Megane 90kw. Včera som sa tam bola s nimi hádať. Ale márne.
@veronika342948 využili ťa že sa nevyznáš, všetky papiere si si pred podpísaním zmluvy mala prečítať tvoja chyba ak si nečítala, takže o chybách oficiálne vieš
bude to drahé poučenie ako nemáš kupovať auto
tu si vies vyratat cenu registracneho poplatku podla kw a normy... plus nove EVČ tabule su 50 eur. https://prihlasenieauta.sk/kalkulacka-na-vypoce...
nechapem teda za co si platila 800 eur, ako to odvovodnili ?
Ja nechapem, ze sa stale najdu ludia, ktori si cez tuto firmu AAA kupia auto, vsak kazdy s aspon 50IQ vie, ze su to klamari a predavaju sroty.
Ja nechapem, ze sa stale najdu ludia, ktori si cez tuto firmu AAA kupia auto, vsak kazdy s aspon 50IQ vie, ze su to klamari a predavaju sroty.
@cyberk toto je taky ucebnicovy prikad praktik AAA auto... ako vystrihnute z netu... ja nechapem, ze si ludia neprecitaju recenzie (ked uz nemaju nejake povedomie za tie roky - ved ta povest je tak 10-15 rokov stara minimalne)... a o zmluve ani nehovoriac :( :(
@cyberk máme v rodine kopec áut z Aaa a nikdy nebol problém roky rokuce
Bohuzial AAA je najhorsie miesto kupit auto ...nevyhras s nimi..su to vychcanci...
@veronika342948 Je jedno, či kupuješ v AAA alebo od niekoho, u jazdeného auta vždy musíš rátať s tým, že do neho bude treba niečo investovať, niečo opraviť alebo niečo vymeniť. Je to jazdené auto, nie nové!!! A jazdené auto nikto pred predajom nedá do poriadku tak, aby boli všetky súčiastky neopotrebované.
Zvyčajne pri starších autách treba po kúpe vymeniť rozvody, brzdy, spojku, nejaké to čerpadlo, alebo nejaké tesnenia, lebo tečie olej. Pred predajom sa autá dávajú dokopy len na to, aby sa predali.
Takže to, že to malo opotrebované rozvody, nie závada. Tie vymeníš za pár stoviek a môžeš jazdiť.
Nechápem - kúpila si ojazdené auto a myslela si si, že bude ako nové? Že 3 roky do neho nemusíš vraziť ani euro?
A ten poplatok 800 € za prepis nerozumiem. To si platila firme AAA auto? Alebo na polícii? Ak chceš nejakú relevantnú radu, tak musíš upresniť čo to bol za poplatok, komu si ho platila a za čo presne.
Je ťažké takto radiť amatérovi, ktorý ani nevie, o čom píše, len napíše spŕšku sťažností.
@veronika342948 ved do 10 dni môžeš vrátiť bez udania dôvodu pokial si dobre pamatam
@veronika342948 "Takže to zasa padá oprava na mňa." - jasné, logicky že nedostatky si musíš dať opraviť sama. Snáď si nečakala, že predchádzajúci majiteľ nechá urobiť generálku motora, vymení brzdy, spojku, výfuk, alternátor za nový a ešte ti ho prelakuje.
Veď vidíš, v akom stave si ho kupovala. V papieroch si mala napísané, aké má závady a nedostatky a aké opravy ťa čakajú. A cena bola asi primeraná opotrebeniu. Ak chceš auto, s ktorým nemusíš nič robiť, tak si treba kúpiť nové. Tam minimálne 4 roky nemusíš ísť ani na STK a EK. Treba absolvovať len ročné prehliadky a každý rok vymeniť olej.
Tých 800 eur nebola náhodou akontácia na ten úver?
Inak never tým rečiam o aaaauto. Ja som tam minule predala auto v perfektnom stave, ten co ho kúpil, neprerobil. A kupila som ho tiež tam, pekne poslúžila fabia 5 rokov bez poruchy.
Tých 800 eur nebola náhodou akontácia na ten úver?
Inak never tým rečiam o aaaauto. Ja som tam minule predala auto v perfektnom stave, ten co ho kúpil, neprerobil. A kupila som ho tiež tam, pekne poslúžila fabia 5 rokov bez poruchy.
@anonym_011cbd to že sa v Ačkach občas nájdu aj dobré jazdenky neznamená, že ich praktiky pri výkupe a predaji sú slušné, férové a že veľa predávajúcich, keď sa potrebuje zbaviť (potenciálne) problémového auta, ho nedá k nim na výkup.
@cyberk toto je taky ucebnicovy prikad praktik AAA auto... ako vystrihnute z netu... ja nechapem, ze si ludia neprecitaju recenzie (ked uz nemaju nejake povedomie za tie roky - ved ta povest je tak 10-15 rokov stara minimalne)... a o zmluve ani nehovoriac :( :(
@zic preto ľudia kupujú od nich autá lebo dávajú na úver.. keď na to nemajú v hotovosti tak chcú na splátky..nie každý má na nové auto..My sme od nich kupovali 2 ročné auto,pol hotovosť,pol úver,máme ho 3 roky, žiadny problém nebol pri kúpe ani nieje s autom..
@veronika342948 čo máš v zmluve? Podpísala si ju a platí.
Netuším akých 500 eur ti dali ( kto ?)
Prepis auta nestojí 800 eur.
Je v tom zmatok. Kolko to auto vlastne stalo, kolko rokov ma. Za co si platila 800 eur a za co ti dali 500 eur?
No v AAA maju asi aj dobre auta ako maju aj zle, ale ak niekto kupi dobre, nebude sa tym chvalit, ako ked kupi zle. Problem je, ze je to ako s Ryan air. Ak nie je ziaden problem, tak super. Ale ak sa nieco pokasle, tak zistis, ze ich uz nezaujimas, peniaze spat nedostanes a za vsetko sa plati.

No s tým sa môžeš rovno rozlučiť, dali ti 500 eur? ako? len tak do ruky? za prepis 800? to je strasne vela, co je to za auto?