Skúsenosti so Slovenskou konsolidačnou firmou. Ako riešiť pokuty?
Ahojte, chcem sa podeliť o moju skúsenosť so spoločnosťou Slovenská konsolidačná a zároveň sa opýtať, či sa niekomu stalo niečo podobné.
Išlo o pokutu za rýchlosť v určitej sume. Doporučený list od OR PZ som si prevzal na pošte a hneď v ten deň som ju aj zaplatil online.
Dátum vystavenia výzvy a dátum úhrady bol rozdiel 12 dní, čiže som bol jednoznačne v lehote (lehota bola 15 dní).
Platbu som realizoval na dvanásty deň od vystavenia pokuty (streda). Ako vieme, medzibankový prevod môže trvať 1 pracovný deň, takže pripísanie mohlo prebehnúť až nasledujúci deň – čo ale podľa mňa nemá byť problém, keďže som zaplatil včas.
Po roku a pol (!) som našiel v schránke obyčajný list (nie doporučený), kde sa odo mňa domáhajú doplatenia 1/3 pokuty, vraj kvôli nedodržaniu lehoty.
Po telefonáte na call centrum mi bolo povedané, že podľa nich sa lehota ráta nie od odoslania platby, ale až od pripísania na účet, čo ma dosť šokovalo.
Poslal som im všetky požadované doklady o úhrade, no odpoveď bola, že to odstupujú na MV SR a mám čakať… až do roku 2027.
Úprimne – nechápem túto logiku a celý postup. Zaplatím hneď po prevzatí, v lehote, a po roku a pol riešim doplatok a ešte mám čakať ďalšie roky?
Stalo sa to niekomu? Ako ste to riešili? Má zmysel sa voči tomu brániť?
Ďakujem za každú skúsenosť alebo radu 🙏

@anonym_autor Môj názor je, že to je premyslený podvod, zaujímalo by ma však, ako spoločnosť dostala informácie o dôverných informáciách týkajúcich sa pokuty a spisových čísel. Toto že pracovníčka call centra je hlúpa, to ma neprekvapuje, len po roku a pol sa akože Ministerstvo spamätalo a konsoliduje tým, že odstúpi tieto informácie pre pokus o nabalenie sa mi je dosť divné.