Aké mám právo na prídavky?
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aké právo mám na aké prídavky na dieťa ? Som tehotná a končím školu, takže nemám nič odpracované. Pripadne kedy o to žiadať? Pred pôrodom alebo až po ?
@kitty123321 Pridavky na dieta nemame viac druhov, je len jeden jediny - pridavok na dieta. Mas na neho narok od narodenia dietata.
Potom mas narok na:
- rodicvosky prispevok - tak isto po narodeni dietata
- jednorazovy prispevok pri narodeni dietata tzv. "kocikovne" - ak splnis podmienky, cize pravidelna navsteva prehliadok, atd. info najdes na stranke socialnej poistovne
- dieta ma narok na vyzivne od otca
- ty si mozes ziadat o uhradu nakladov spojenych s tehotenstvom od otca dietata, cize zdokladujes napr. poplatky za vysetrenia, vitaminy, mozno tehotenske oblecenie a pod.
kedze pises ze chodis do skoly , tak mozno este vyuzijes tehotenske stipendium , len neviem ci budes mat narok kedze nepises nic viac o tvojom studiu
https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...
Rodičovský príspevok, príspevok po narodení dieťaťa a alimenty od partnera ak spolu nebudete. Roky odpracované nemáš takze nárok na materskú nemáš tiež. Predpokladám , že si v maturitnom ročníku , keď už končíš školu. Či?
Ďakujem za odpovede 🙂 áno v maturitnom, plánovala som ísť na vysokú ale plány sa skomplikovali :D
@kitty123321 držím palce. Dúfam že máš podporu aj z okolia aby si to zvládla.
Našťastie mám celkom chápavú rodinu, za čo som vďačná 🙂

Po porode rodicovska a po porode aj pridavok na dieta. Pripadne vyzivne od otca dietata