icon

Aké peniaze mi prišli na účet?

meggyinka
18. dec 2017

Baby viete mi prosim poradit. No manzel bol teraz pol roka na materskej. Dostavali sme na ucet nejakych 420€. Teraz po pol roku mi mal prist rodicak no Alei prislo mi len 149€ a nechapem preco. Cislo uctu z ktoreho to posielali je rovnake ako predtym a neviem co to....zajtra sa chystam na socialnu ale myslim ze ked je to pisane na muza vela mi nepovedia a on nema kedy ist kedze ma toho vela v robote

beky1813
18. dec 2017

Rodicovsky vyplaca Urad prace a bola si si ho znova nahlasit?

bocianka123
18. dec 2017

@meggyinka to bola asi materská, pomerná časť mesiaca.. podľa toho kedy končila materská. lebo rodičovský sa vypláca celý hoc aj iba za jeden jediný deň v mesiaci... a ten je teraz niečo cez 210 eur...
a ešte - materrskú vypláca sociálka a rodičovský vypláca úrad práce.. treba to tam ísť nahlásiť - tú zmenu... že ti skončila materská , vypýtaj potvrdenie zo sociálky, dokedy si brala materskú a potom chod na úrad práce a tam požiadaj o rodičovský...

a čo máš písané na muža?: rodičovský či materskú, myslíš skôr to, že peniaze chodia na mužov účet? či ako?

rucka77
18. dec 2017

Tak asi ste dostali materskú len za časť mesiaca a zbytok by už mala byť rodičovská ale tú nedostanete pokiaľ ste neboli nahlásiť na úrad práce 🙂

ciola
19. dec 2017

súhlasím, treba ísť na úrad práce vybaviť rodičák 🙂 bude manžel doma s bábom či ty?