icon

Aké zmeny čakajú rodinné prídavky pri konsolidácii?

lentilka97
18. aug 2025

Ahojte. Najnovší balík opatrení týkajúcich sa konsolidácie zatiaľ ešte nie je známy, ale čítala som že by sa mohol týkať aj škrtov ohľadom rodinných prídavkov. Nepostrehli ste nič? Myslíte si, že by mohli siahnuť aj na to?? Ďakujem za odpovede.

pribinak
18. aug 2025

Sutaj Estok ide zvyšovať minimalku o 100vku, niekde budú musieť zoskrtat

candii
18. aug 2025

Postrehla som to ale ministerstvo financií sa vyjadrilo, že je to klamstvo opozície a že nebude siahať na rodinné prídavky. Tak uvidíme neskôr čo je pravda. Postrehla som že buď to budú chcieť znížiť na 30€ alebo od 18r študujúcim prídavky zrušiť.

anonym_29716b
18. aug 2025

skôr to ohraničia vekom.

anonym_bc3798
18. aug 2025

@lentilka97 Nemyslím a ak áno tak to nebude mať podporu.

zobaka
18. aug 2025

z tych biednych 60 e chcu ist naspat na 20, ako to bolo 10 rokov? 🤐

anonym_3a5bc9
18. aug 2025
@pribinak

@pribinak čo s tým má šutaj eštok?
minister je Erik Tomáš, a kedže sa zamestnávatelia s odborármi nedohodli na výške min. mzdy tak nastupuje automat.

Nový automat zvýši podiel priemernej mzdy, od ktorého sa minimálna mzda odvíja, zo súčasných 57 % na 60 % priemernej mesačnej mzdy spred dvoch rokov.
Minimálna mzda sa dnes počíta ako 57 %, v tomto roku je vo výške 816 eur. Od roku 2026 sa tento automat mení na 60 %. Tato úprava už platila, ale v roku 2021 bola zrušená.
https://www.ozkovo.sk/clanky/od-roku-2026-autom...

amonet
18. aug 2025
@candii

Postrehla som to ale ministerstvo financií sa vyjadrilo, že je to klamstvo opozície a že nebude siahať na rodinné prídavky. Tak uvidíme neskôr čo je pravda. Postrehla som že buď to budú chcieť znížiť na 30€ alebo od 18r študujúcim prídavky zrušiť.

@candii jop ako bolo klamstvo zvysovanie dph pred rokom🤣

martinka13
19. aug 2025

Dôchodcovia (voliči tej hávede vo vláde) budú zo svojich 13., 14. a možno aj 15. dôchodkov živiť svoje deti a vnúčatá, ktoré budú kapať od hladu. Siahnu na všetko, na čo sa bude dať. Sama som zvedavá. Najjednoduchšie je zvýšiť DPH, opäť okresať daňový bonus, zaviesť ďalšie dane. Tešme sa.

augustovkaa
19. aug 2025
@martinka13

Dôchodcovia (voliči tej hávede vo vláde) budú zo svojich 13., 14. a možno aj 15. dôchodkov živiť svoje deti a vnúčatá, ktoré budú kapať od hladu. Siahnu na všetko, na čo sa bude dať. Sama som zvedavá. Najjednoduchšie je zvýšiť DPH, opäť okresať daňový bonus, zaviesť ďalšie dane. Tešme sa.

@martinka13 By si sa čudovala aj koľko mladých ľudí ich volilo. Mám 20 ročnú známu a povedala mi, že ich volila na radu rodičov. Rodičia majú 45.

martinka13
19. aug 2025
@augustovkaa

@martinka13 By si sa čudovala aj koľko mladých ľudí ich volilo. Mám 20 ročnú známu a povedala mi, že ich volila na radu rodičov. Rodičia majú 45.

@augustovkaa áno, žiaľ, su aj takí. To je veľmi smutné. Sú to vlastne takí masochisti.

mamina7070
19. aug 2025

mali by zrusit tehotensky a maximalnu podporu po RD

30majka71
19. aug 2025
@mamina7070

mali by zrusit tehotensky a maximalnu podporu po RD

@mamina7070 v prvom rade zrušiť tu nezmyselnú podporu hypoték. Takéto sprostosti ani len neplánujú zrušiť

mamina7070
19. aug 2025
@30majka71

@mamina7070 v prvom rade zrušiť tu nezmyselnú podporu hypoték. Takéto sprostosti ani len neplánujú zrušiť

@30majka71 to tiez

katkaseiner
19. aug 2025
@pribinak

@pribinak no len ten plat neplati ani ministerstvo ani Šutaj...zaplati to zamestnavatel a este z toho budu vyššie odvody a dane, kedze nezdanitelnej ciastky sa nedotkli

pribinak
19. aug 2025
@katkaseiner

@pribinak no len ten plat neplati ani ministerstvo ani Šutaj...zaplati to zamestnavatel a este z toho budu vyššie odvody a dane, kedze nezdanitelnej ciastky sa nedotkli

@katkaseiner to mi načo píšeš?

katkaseiner
19. aug 2025
@pribinak

@katkaseiner to mi načo píšeš?

@pribinak nechapem suvislost zvysenie minimalnej mzdy a škrtania... škrtanie by bolo v kazdom prípade

magdalienka11
19. aug 2025

@lentilka97 to by už ľudia vzali na nich vidly.

anonym_99ec2d
19. aug 2025

Ze slovensko nemá peniaze? A berú zas len od deti. Ale na pomoc Ukrajincom bolo. A toto ma nikdy neprestane rozčuľovať. Je tu veľa slobodných rodičov (nie vždy svojou vinou) a nemajú miesto kde by zložili hlavu do nájmu ich nechcú ako im Slovensko pomohlo? Ale mladi Ukrajinci sa tu majú ako prasatá v žite a ten kto tvrdí že nie tak ten nevidel ich zostatky na účtoch.. 5tisic eur 19000 eur minule ma vykotilo skoro keď 16 ročný fagan mal 25tis na účte 🙈 skade? Naši tínedžeri sa trápia na brigádach aby si zarobili aspoň na učebnice a na nejaké veci ktoré potrebujú keďže rodičia nemôžu všetko financovať a oni si žijú a rozkosuju. Kedy Slovákom Slovensko začne pomáhať? Skadiaľ bolo peňazí na ich podporu každý mesiac? Skadiaľ vzal štát toľko peňazí ze dnes majú ukrajinski mladí viac peňazí ako kedy mal priemerný Slovák?

amonet
19. aug 2025
@anonym_99ec2d

Ze slovensko nemá peniaze? A berú zas len od deti. Ale na pomoc Ukrajincom bolo. A toto ma nikdy neprestane rozčuľovať. Je tu veľa slobodných rodičov (nie vždy svojou vinou) a nemajú miesto kde by zložili hlavu do nájmu ich nechcú ako im Slovensko pomohlo? Ale mladi Ukrajinci sa tu majú ako prasatá v žite a ten kto tvrdí že nie tak ten nevidel ich zostatky na účtoch.. 5tisic eur 19000 eur minule ma vykotilo skoro keď 16 ročný fagan mal 25tis na účte 🙈 skade? Naši tínedžeri sa trápia na brigádach aby si zarobili aspoň na učebnice a na nejaké veci ktoré potrebujú keďže rodičia nemôžu všetko financovať a oni si žijú a rozkosuju. Kedy Slovákom Slovensko začne pomáhať? Skadiaľ bolo peňazí na ich podporu každý mesiac? Skadiaľ vzal štát toľko peňazí ze dnes majú ukrajinski mladí viac peňazí ako kedy mal priemerný Slovák?

@anonym_99ec2d vsetka pomoc ukrajincom bola pokial viem pokryta eurofondami. a btw a ten mlady fagan bol sam? s mamou? otcom? ziju mu este rodicia?
zial sklamem tvoje brutalne rozhorcenie nie je to kvoli pomoci ukrajine. je to preto ze fico a spol kradnu vedome, umyselne a uz sa ani neskryvaju

kremlicka250
19. aug 2025
@anonym_99ec2d

@anonym_99ec2d slovaci by nepotrebovali pomoc, jednoducho by stacilo, keby ich prestala vlada nonstop okradat. Ved uz je uplne smutne hovorit vetu, kto pomoze Slovakom, ked si tu vlada kradne, stavia haciendy a pere aj vase peniaze....viete, kto im nepomoze ,nepomaha a doteraz nepomohol..🙂 este si musi par milionov ludi uvedomit.