Ako a kedy vybaviť materskú?
Dobrý deň vie mi niekto poradiť ako a kedy si podať žiadosť o materské ? Som 36tt gynekolog má už vypísal na MD
@draik Dobrý večer nie nečítala som . Som 36tt chcem sa spýtať ak môžem niečo?
@katarinka2526 no ked vas gynekolog vypisal,ten papier mate dat zamestnavatelovi a tym je pre vas vybavene... Mate tam presny datum odkedy ste na materskej
@jullietka od 13.8. som vypísana. Ale neviem ako to teraz je , od októbra 2019 som bola zamestnaná ,vo februári som nastúpila na PN az do teraz . Ale medzi tým mi zamestnávatel pp ukončil to bolo v apríli tohto roku. Tak preto sa pýtam že či mi má dať potvrdenie posledný zamestnávateľ alebo ako to je lebo bola som odniesť ukončenie PN a som sa pýtala aj na Žiadosť o materské a povedali mi že to mám riesit na SP
@katarinka2526
Chápem, že je jednoduchšie pridať ďalšiu tému, než si už zodpovedané veci prečítať. Kedy máte TP?
@katarinka2526 to ste mali hned v otazke napisat ze mate taku situaciu. Jednemu nerozumiem,pocas pn ti nemoze zamestnavatel ukoncit pp a uz vobec nie ked si tehotna,vztahuje sa na vas ochrana pocas tehotenstva,dostali ste riadne vypoved?tomu velmi neverim...a komu ste odniesli ukoncenie pn? Tak potom ziadost treba odniest na SP
@jullietka bola som ešte v skúšobnej dobe možno že aj preto má zamestnávatel prepustí teda ukončil PP. Áno ukončenie som zaniesla zamestnávatelovi
@katarinka2526 pisete ze od oktobra ste boli v praci,teda 3 mesiace skusobnej su do konca decembra alebo do konca januara podla toho kedy ste v oktobri nastupili...tak ked ste ukoncenie pn odniesli zamestnavatelovi tak mi z toho vychadza ze ste este riadne zamestnana,ved keby ste neboli tak to riesite na SP.. mate doma vypoved?
@jullietka áno mám príslo mi to poštou ešte v apríli
@katarinka2526 ale dolezite je k akemu dnu ukoncili pracovny pomer. To ze to prislo postou v aprili je nepodstatne.skusobnu dobu si mala dokedy?do konca januara?lebo keby ze mas normalne zmluvu a po skusobnej dobe ta nemoze vyhodit pocas tehotenstva...ale to uz je jedno,v pondelok treba ist hned na socialku a dat im papier aby stihli do dalsieho vyplatneho terminu to posudit a ci mas narok na matersku alebo nie,ak ano v akej vyske atd...
@jullietka no je to zložité ale ako radis v pondelok pôjdem na sp
@katarinka2526
Stále ste neodpovedali - termín pôrodu?
@katarinka2526 no je to zlozite a hlavne divne,aby ti potom sedeli datumy a pod...ale hned v pondelok odniest na sp aby pozistovali ci mas narok alebo nie...
Máš od 13.8. (Alebo aj skôr) vypisanu žiadosť a ty sa po tyzdni pýtaš čo s tým ?
Aj keby som bola nezamestnaná, tak s tým idem na SP až vydajú rozhodnutie. A to už nehovorím o tom, že toto rozhodnutie budeš potrebovať na úrade prace, kvôli rodičovskemu príspevku, keby nevyšiel nárok na materské.
Aj keď z toho mala info tu... nespomínaš, či si mala aj iné zamestnanie pred 10/2019. Ak nie, nemáš poistenie 270 dni za dva posledné roky (1.podmienka nároku na materské).
@daniela1911 áno 27.1.2019 mi prislo ukončenie zmluvy z prvého zamestnania kde som otehotnela s prvým synom to bol rok 2015 od vtedy som bola tiez PN a po troch rokoch mi prišlo ukončenie to bolo rok 2019
@draik termín je 23.9.2020 ale možné je že to bude skôr neviem to ešte

Predpokladám, že kopy tunajších tém o materskom ste si prečítali a nie sú Vám jasné len detaily...