Ako dlho sa čaká na rodinné prídavky v Luxembursku?
vybavoval uz niekto?ako dlho ste cakali?
rodne listy vsetkych v rodine cize manzel manzelka deti potvrdenie z mestskeho uradu o spolocnom byvani sobasny list potvrdenie zo socialky o poberani pridavkov pripadne materskej potvrdenie za posledne 3 roky od zamestnavatelov a to vsetko v preklade v nemcine alebo angline vypis o vyplateni davok zo socialky cakalasom pol roka na rozhodnutie
poradi mi niekto dostane me pridavky aj ked sme neni zosobaseny
a este nema to byt vo francustine prelozene ci moze byt aj v anglictine
@marcusko33 neviem ako to je v Luxembursku.. ale ak pomôžem tak v napr. v Rakúsku viem že je možnosť dostať aj nezosobášeným.. ale musí byť potvrdenie o tom že žijú v spoločnej domácnosti a spolu vychovávajú dieťa... Myslím, že stačí čestné prehlásenie s overeným podpisom... možno by sa dalo takou cestou isť aj v Luxembursku... 😉
dakujem
Dobry den chcela by som sa opytať tie E 401,E411 asi treba preložiť do francuštiny že??? lebo dali mi to u nas na urade či našla by som aj niekde také tlačivo v inom jazyku....??? potrebujem vybaviť všetky papiere a myslím že je toho moc .....
@deina2005 a všetky tie tlačiva si mala ty alebo ti na uradoch podavali ......a všetko si mala preložené?vdaka
ahoj môj švagor pracuje v Luxe a poberá normálne prídavky odtial, vyplacajú mu ich 2x ročne vždy v januári a potom v júli zakaždým musí sestra chodiť na UPSVaR a potvrdzovať nejaké tlačivá myslím, že rodné listy mali úradne preložení do nemčiny.samozrejme, že švagor je riadne zamestnaný platí tam odvody a dane.
a aka práca sa oplati v Luxembursku? Ako tam je?
Ahojte dievčatá, pripájam sa do témy, viete mi niekto poradiť, čo všetko tam treba, keď ste zbehlé, myslím na priznanie RP v LU okrem 411 a 401, RL všetkých a SL to viem, potvrdenie o spoločnom bývaní tiež, potvrdenia o poberaní RP na všetky deti či len na aktuálne? Mám deti 7,4,a 1 rok. Ešte niečo som zabudla? ĎAKUJEM vám za Váš čas.
Ahojte vsetci. Chcela by som sa opytat. Moj priatel pracuje v lux .mame spolu dieta ale nie sme manzelia. Da sa vybavit daky prispevok na mna ked nie som zamestnana? Dakujem za radu.
Dobrý deň, nie neposielam formuláre, len potvrdenie o návšteve školy (už ani neprekladám) len rukou anglicky dopíšem preklad a potvrdenie o rodinných prídavkoch z úradu práce, taktiež neprekladám len napíšem anglicky potvrdenie. Posielam doporučenie so sprievodným listom s manželovým číslom poistenia.
Ahojte.. Priateľov zamestnávateľ prechádza do Lux čiže zmluva bude tam..Chcem sa spýtať ako je to tamntearz s daňami?? Musí sa doplácať niečo tu na svk? Keďže tie odvody sú tam rôzne...A ešte otázka koľko sú tam teraz prídavky.. Máme dve deti síce jedna nie je jeho tak neviem ako to budú brať.. Máme spoločný trvalý pobyt. Ďakujem 🙂
Dobrý deň prajem. Začínam pracovať v Luxemburskej firme a chcem požiadať o rodinné prídavky. Skoro všetko som sa dočítal v predchádzajúcich príspevkoch, len sa chcem pre istotu ešte raz opýtať:
- všetky rodné listy + sobášny list + potvrdenie o spoločnej domácnosti treba úradne preložiť, to mi je jasné;
- tlačivá E401, E411 misia byť tiež v nemeckom jazyku aj keď sú identické pre celú EU?
- potvrdenie o návšteve školy sa musí podať na tlačive E402, alebo stačí papier zo školy a preložený?
Keď to budem mať, odovzdať to zamestnávateľovi, alebo kam to mám poslať? Je k tomu treba aj sprievodný list ak to zasielam priamo na "úrad" do Luxu?
Veľmi pekne ďakujem za odpoveď. Pekný deň prajem.

no v luxembursku maju stale cas ale ak ste vse poslali tak do troch mesiacov.