Ako elektronicky dokladovať príjem na prídavky v Česku?
Ahojte možno sa tu niekto najde kto by mi vedel poradiť. Budeme poberať pridavky z česka a tam musime každé 3 mesiace dokladovať prijem. Lenže manžel sa vôbec nezdraziava v česku tak sme to chceli podávať elektronicky aby nemusel behať každé 3 mesiace do Prahy. Pani na urade povedala ze sa to da uplne jednoducho cez www.jenda.cz lenze vôbec sa tam nedá dostať stale chce nejaku identitu už aj cez čítačku obcianky som to skusala aj id klient som si dala do mobilu no už asi všetko a vôbec ma to tam nehodí. Pani povedala ze je to uplne jednoduché ale asi len pre nich lebo ja tomu nerozumiem dnes som pri tom presedela pol dna a nic. Ak niekto máte skúsenosť tak budem vďačná za radu.
@amelia89 dátovú schránku je potrebné mať..ja nemám, posielam poštou.Od covidu 3 roky stačilo posielať mailom, už to zrušili.
@misienka123 netusim. ja pridavky nepoberam na to maju v CR narok len nizkoprijmove skupiny. Do Jendy sa mi ale prihlasit cez datovku neda,trebalo mat identitu
@amelia89 tiež nepoberame,lebo príjem nepusti ale prijem dokladovať každé 3 mesiace musime,aby nám na základe rozhodnutia tu vyplatili prídavky
@misienka123 ahoj takže sa to da posielať poštou?? To by mi úplne stačilo.
@misienka123 nám ide len o to aby manžel nemusel každé 3 mesiace cestovať do Prahy už aj tak je doma málo a ísť tam a späť autom to skoro 2 dni v ťahu. On ma takú prácu že chodí do Berlína ma len Česku zmluvu tak preto.
@sneiky 14 rokov už posielame,bolo to raz za pol rok, už to zmenili 3 mesiace.birokracia neskutočná..
@misienka123 a vedela by si mi napísať do správy adresu na ktorú to posielate?? Ešte potom pošlem manžela nech sa aj opyta. Ďakujem
@sneiky kde má sidlo firmy? Tak sa dá zistiť pod ktorý úrad práce patríte.my patríme po Otrokovice,Zlinsky kraj
@misienka123 v Prahe ma sídlo. Adresu zistime hlavne že sa ti da poštou posielať to ma potešilo. Veľmi pekne ďakujem

ano bankova identita - ceska, alebo id - ceske alebo mobilni klic. inak sa tam nedostanes.
mne na zaklade trvaleho pobytu v cr banka udelila bankovu identitu, to nie je len tak a ved logicky je to portal pre cechov a ludi zijucich dlhodobo v CR.