Ako finančne zvládnuť obdobie po materskej?
Dobrý deň chcem sa spýtať ako riešiť situáciu keď mám 2.5rocne dieťa za pár mesiacov skončí materská v júli a dieťa môže ísť až v septembri do škôlky ako tie mesiace chýbajúce doplatíme nájomné nakoľko sa s materskej teraz platí plus mužove 150€ pripočítať pokým si nájdem prácu ,výplata to potrvá tak neviem čo tie mesiace zvyšné keď vôbec nemám čas teraz ísť pracovať na pár hodín aspoň celý deň som sama dcéru nosím do školy aj zo školy doma variť obed upratovanie režim mali o 12.00spinkat a není zvyknutý byť bezomna dlhšie ako hodina.
Skončí ti rodičovská, nie materská🙄
Pracovala si pred nastupom na matersku?trva ti pracovny pomer?mas narok na podporu? Popozeraj sa po vikendovych brigadach aby ste sa s muzom pri detoch vymenili.. este otazocka o rok budes riesit dva meaiace letne prazdniny skolackine aj skolkarove potom budes robit co?
Ze nemas cas pracovat- lebo skola, varenie uprativanie????? A ako si myslis ze to robia ine mamky?? Vsetko musia stihnut v ramci moznosti. Tak nebudes upratovat kazdy den- ked budu deti v zariadeniach a ty v praci- kto urobi neporiadok?? Varit budes na viac dni...atd a aj dueta si zvykne byt bez teba. Mas len zopar moznosti- urad prace ak si bola predtym zamestnana- mozno mas narok. Predlzeny rodicak zo zdrav dovodov- ale nestihanie upratovat a varit nie je dovod. A potom predlzeny ak ti dieta nevezmu do skolky pre nedistatok kapacity. Alebo budes doma zadarmo- mimochodom vela rodicov musilo ostat doma zadarmo- ak im dieta nezobralu do skolky- tento luxusny benefit tu je len par rokov a aj tak nie pre vsetkych neprijatych.
Ak si bola zamestnaná/pracovný pomer ti trvá a máš nárok na podporu tak môžeš využiť tú. Na iný príspevok nárok nemáš.
Môžeš si nájsť brigádu v čase keď bude muž doma. Alebo si muž môže nájsť brigádu/druhú robotu.
Ja som napríklad doma s 3 ročnou dcérou, robím väčšinu času z domu a keď musím ísť do roboty tak ju beriem so sebou.
@billyidol neni zvyknuty byt bez teba, myslis ze ked zrazu v 3rokoch nastupi do skolky tak zo dna na den sa to otoci?? Omyl, moze to byt este horsie. Na tvojom mieste zacnem uz teraz riesit nejake privyrobenie v case kedy je doma chlap. Mna toto iste caka tento rok, v maji konci rodicovska, v byvalej praci ma uz caka vypoved, dieta nastupi az v septembri (ak ho vezmú.....), takze uz hladam zamestnanie, vikendove, vecerne, rozmyslam aj nad platenym opatrovatelskym kurzom lebo co si vsimam fb skupiny, ludia hladaju ku svojim starkým vypomoc stale a je tych ponuk dost..... zariadení je malo, dochodcov potrebujucich pomoc a opateru privela..... Prinajhorsom pojdem na podporu (ty asi nemas trvajuci PP, v tom pripade len evidencia na upsvar alebo prihlasit sa v ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, aspon odvody budes mat zaplatene)
Takisto sa skus zaregistrovat na stranke hlidacky.sk, tam ti z okolia budu chodit ponuky na roznu vypomoc (upratovanie v domacnosti, strazenie.... ja mam napr nastavenu ponuku na strazenie zvierat / male psy a macky)

kolko mas deti? a co otec dietata? si z BA tak skus nejake nocne zobrat ci v tescu a pod ked je otec dietata doma
tato situacia si vedela ze nastane treba hladat robotu hned aspon brigady