icon

Ako je to s príspevkom pre tehotnú?

noemikatka
16. aug 2020

Ahojte potrebujem info pre kamaratku ktora je tehu 🤰😊 ako je to s tym prispevkom keď tehotná žena bude poberat od 4mes tehotenstva 200e je to už 100% od januara ci od kedy🙊ďakujem

Strana
z2
terezia1477
16. aug 2020

Ano od januára, ale len tie co maju narok na matersku

jaruska_12
16. aug 2020

@terezia1477 a keď vyjde materská ale pracovný pomer zanikne je i tak nárok? 🙂

danielahamar
16. aug 2020

@terezia1477 Schválili to už? Takže tým pádom aj ja, to by bolo super, aj ked v januári rodím?

veronikaszabova
16. aug 2020

@danielahamar ak by to platilo, tak od janura pre tie, ktore su tehotne ( 4m.), ty uz budes v tom case na materskej, tak ti nemaju co vyplatit.

enusamt
16. aug 2020

@jaruska_12 viaze sa to na matersku,, nie pracovny pomer.. Takze ano

tomikejt
16. aug 2020

@danielahamar aj ja rodím v januári, ale to už budeme na materskej takže určite sa nás už tento príspevok netýka 😊

danielahamar
16. aug 2020

@veronikaszabova dofrasa😀 zas nič 😨😅, ja som to vtedy pochopila tak, že od 4mesiaca až po pôrod😀

veronikaszabova
16. aug 2020

@danielahamar po matersku

danielahamar
16. aug 2020

@tomikejt mňa sa nikdy nič netýka pri deťoch😀

veronikaszabova
16. aug 2020

@danielahamar akoze nie? Budes mat vyssi RP

danielahamar
16. aug 2020

@veronikaszabova to áno, ale určite nejaká zmena príde pred poberaním môjho RP😀 to ja také šťastie😎

ikonica
16. aug 2020

@veronikaszabova a bude sa to tykat aj tehuliek ktore su na RP?

veronikaszabova
16. aug 2020

@ikonica neviem, nestudovala som to dopodrobna.

enusamt
16. aug 2020

@ikonica ako myslis?

veronikaszabova
16. aug 2020

@enusamt myslim, ze tak, ked bude matka na RD s jednym a zaroven tehotna s druhym a pojde o retazovy porod.

ikonica
16. aug 2020

@enusamt tak ako pise
@veronikaszabova v podstate sa pytam, ci bude mozny subeh rodicovskeho prispevku (u matky, kt mala narok na md) a toho noveho prispevku...

noemikatka
autor
16. aug 2020

@veronikaszabova ak napriklad žena otehotnie v januari od v maji by uz mala byť po 4mes a dostat prispevok? Myslela som že kazda tehotna bude may nato narok a tiež som to pochopila tak že od 4mesiaca do porodu môže poberat 🤔

veronikaszabova
16. aug 2020

@noemikatka kazda zena, ktora bude v 4m po 1.1.2021.
A myslim ze len tie, co budu mat narok na MP

noemikatka
autor
16. aug 2020

@veronikaszabova toto som nasla

noemikatka
autor
16. aug 2020

@veronikaszabova pisu aj o rodičovskom nie len o materskej

sticker
danielahamar
16. aug 2020

@noemikatka no ak nemáš nárok na materskú, tak až do pôrodu 🧐

noemikatka
autor
16. aug 2020

@danielahamar a chcem sa este spytat kamarátka momentalne pracuje a teraz zistila že je tehu pracovat ešte cchce a bude koľko mesiacov musi odrobit aby mala narok na materskú?

danielahamar
16. aug 2020

@noemikatka Podľa zákona, na materské dávky má nárok každá žena, ktorá bola v posledných 2 rokoch nemocensky poistená aspoň 270 dní. Do súhrnu sa počíta aj:

obdobie, keď za vás odvádzal poistné štát, alebo ste ho platili vy – ako povinne, či dobrovoľne poistená osoba,

obdobie prerušenia povinného nemocenského poistenia – kvôli čerpaniu rodičovskej dovolenky,

obdobie prerušenia povinného nemocenského poistenia SZČO – kvôli nároku na rodičovský príspevok.

noemikatka
autor
16. aug 2020

@danielahamar podrobené ma skoro rok ale stoho 5mesiacov je na očr to asi nevadi nie?

danielahamar
16. aug 2020

@noemikatka toto neovládam, skus aj tu mk je veľa diskusii o tom. Alebo zavolať rovno na sociálnu, tam jej povedia, či jej niečo chyba

tatinka
16. aug 2020

Ahojte dievcata,prosim vas i ja o radu,ci prispevok o ktorom pisete sa vztahuje aj na mna....som tehotna,termin porodu zaciatok aprila 2021,som zamestnana a splnam podmienku odpracovania 270 dni,momentalne som na rodicovskej s 2 roc.synom, neviem celKom ci ten prispevok 200 e vyplacany od 4teho mesiaca plati pre zeny co uz budu tehotne tento rok ale rodit budu az buduci, alebo to plati len pre zeny,co otehotneju v roku 2021?a este otazocka,vyplacat to ma socialna poistovna?.ak by mi este niekto vedel poradit,pri druhom dietatku sa vybavuju presne tie iste nalezitosti ako pri prvom ,vsak?oznamenie do prace,ziadost na materske,neskor rodicovske,prispevok po narodeni dietata a doziti 28 dni,neviem celkom ako to je ked budem nastupovat na matersku s druh.dietatkom ,mam vtedy nieco riesit papierovo aj so syncekom?odhlasuje sa vtedy nieco ohladne prveho dietata?lebo so synom mi konci rodicovska az v lete,ale na matersku nastupim tusim vo febr.,..vopred dakujem za rady a zelam krasny vecer

lalenka33
16. aug 2020

@noemikatka čítaj pozorne,o rodičovskom píšu pri tehotnej študentke.Tehotensky prispevok dostane len žena,ktorá má nárok na materskú alebo tehotná študentka.Keby tento príspevok dávali každej tehotnej tak by štát skrachoval keďže určité obyvatelky by rodili ako jabloň len aby mali 200 eur mesačne.

sasesoe
16. aug 2020

@danielahamar ahoj, nie som si ista, ale nemalo to byt len "rozdelenie" toho prispevlu, kt bol doteraz ako "kocikovne", ked sa dieta dozilo 28dni? A ze po novom si budu moct o. cast tych penazi poziadat skor? Ale nie som si ista, mozno toto bolo len v navrhu al pripomienke a schvalilo sa to inak...

enusamt
17. aug 2020

@sasesoe nie nie.. Ten jednorazovy prispevok tiez pozmenili trocha, co sa tyka podmienok, ale toto je tehotenska davka

enusamt
17. aug 2020

@tatinka ano, vybavuju sa rovnake nalezitosti ako pri prvom.. Akurat pribudnu este navyse.. Pred nastupom na matersku sa odhlasis z rodicaku, poziadas si pri nastupe na matersku o prispevok na starostlivost, ked dieta dovrsi 3 roky, tak ho nahlasis, ci sa nachadza doma alebo v skolke..

Strana
z2