icon

Ako kombinovať živnosť a rodičovský príspevok?

5. nov 2025

Ahojte momentálne som na RD zo zdravotných dôvodov dieťaťa , odvody za mňa odvádza štát zdravotne sociálne . Niesom zamestnaná ,prác.pomer bol ukončený pred RD . Môžem si otvoriť živnosť pracovať a súčasne poberať rodičovský príspevok ? Ak áno musím platiť odvody do zdravotnej poisťovne ? Sociálne odvody asi nie keďže prvý rok je živnostník oslobodený , ale zaujíma ma tie zdravotne keďže mi ich plati teraz štát . Poprípade kde sa informovať , ďakujem krásne za odpovede . Pre tých čo si chcú rýpnut , dieťa je v mš , pracovala by som len kým je tam , pretože výdavky na zdravotne znevyhodnené dieta máme veľké . Vďaka

amonet
5. nov 2025

@anonym_autor zdravotne ano od prveho mesiaca, socialne od noveho roku už po 6m

anonym_d7604c
5. nov 2025

Ked si na RD, stat za teba plati iba zdravotku.

anonym_f0c296
5. nov 2025

@anonym_autor uz to nieje tak,ze si prvy rok odlobodena,budes platit minimum tych 131€

autor
6. nov 2025
@anonym_f0c296

@anonym_autor uz to nieje tak,ze si prvy rok odlobodena,budes platit minimum tych 131€

@anonym_f0c296 myslíš sociálne odvody ?

skeblicka777
6. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_f0c296 myslíš sociálne odvody ?

@anonym_autor áno po konsolidácii budú od nového roka povinné minimálne sociálne odvody 131e, asi by si mala skočiť za nejakou účtovníčkou, nech zistíš, či sa ti to oplatí a som aj také zaregistrovala, že už nebudeš oslobodená od odvodov celý rok, ale len 6 mesiacov