icon

Ako maximalizovať podporu po rodičovskej dovolenke?

tauriel888
17. jún 2025

Ahojte,
chcela som sa opýtať akým spôsobom by som mohla získať vyššiu podporu po ukončení RD. RD mi končí 25.6. Stále som zamestnaná. Ostáva mi 15 dní dovolenky. Dohodli sme sa na výpovedi od 1.7. Nakoľko som pracovala v nákupnom centre kde sa robia 12 tky zamestnávateľ mi nemôže dať dovolenku na celých 5 dní od 26-30.6. . Je možné, že mi to nejako ovplyvní výšku podpory? Alebo by bolo rozumnejšie sa dohodnúť s ním tak, že si zoberiem dovolenku len 26.6 a 27.6 výpoveď? Samozrejme zbytnú dovolenku mi preplatia po výpovedi.

dasufla
17. jún 2025

oplati sa ti viacej aj tie dva dni dovolenky vziat. to sa ti pocita do poistneho. ked si ju budes davat preplacat, tak nie. segra to tak spravila, ze sa na dva dni vratila do prace, to jej zvysilo ten priemer a dostala max podporu.

tauriel888
autor
17. jún 2025
@dasufla

oplati sa ti viacej aj tie dva dni dovolenky vziat. to sa ti pocita do poistneho. ked si ju budes davat preplacat, tak nie. segra to tak spravila, ze sa na dva dni vratila do prace, to jej zvysilo ten priemer a dostala max podporu.

@dasufla takže radšej ísť tak že 26.6 si zobrať dovolenku a 27.6 dovolenka plus výpoveď ?

ls56
22. jún 2025
@tauriel888

@dasufla takže radšej ísť tak že 26.6 si zobrať dovolenku a 27.6 dovolenka plus výpoveď ?

@tauriel888 neviem teda ale moc by som s tou podporou nespekulovala… nepostrehla si, ze momentalne su tie pravidla dost prisne a za kazdu cenu sa ti snazia najst pracu aby ta vyradili co najskor z uradu prace?