Ako mi ovplyvní PN materskú?
Ahojte, chcem sa opýtať ci sa niektorá z vás stretla so situáciou že vedela ako ja ze nastupujem dáma tomu od novembra na rizikové. S tým ze v januári už ide na materskú. Šla som sa spýtať na poisťovňu ci by mi vedela vyrata koľko má vyjde PN a ci výška materskej bude ovplyvnená predchádzajúcou pnkou. Pani bola neochotna a poslala ma s dlhým nosom. Viete kde by som si vedela tieto veci zistít? Ďakujem
PN si vies zistit podla vyplatnej pasky a vymeriavacieho zakladu. A materska sa vypocitava z predchadzajuceho roka. Vsetko si vies najst na nete
@martinellla prvých 10 dní pnky platí zamestnávateľ. To je mizerné. Od 11.dňa je to 55% denného vymeriavacieho základu. Materská je 75% denného vymeriavacieho základu. U mňa pn neovplyvnila výšku materskej. Konkrétne sumy si vyrátaš podľa návodu na stránke som.poist. mne to vyšlo pomerne presne.
Na internete mas vela stranok kde su vzorce podla, ktorych si to mozes vyratat 🙂
PN neovplyvnuje vysku materskej

@martinellla nečudujem sa jej. oni tam nie sú zato aby ti vypočítali teoretické sumy.
Na internete si nájdi paragraf a vypočítaj si to.