icon

Ako ovplyvní druhé zamestnanie výšku materskej?

marcy90
16. jan 2025

Zdravim Vás, potrebovala by som poradiť od niekoho, kto sa vyzná.
Momentálne som na rodičovskej (zamestnaná na TPP v jednej firme), ale mám možnosť ísť pracovať na TPP k jednému podnikateľovi za super peniaze, takže nad tým uvažujem. Bola by to práca tak na 3-4 mesiace a potom by sme chceli ďalšie dieťa. Chcem sa spýtať, či môžem mať dva TPP a či to musím oznámiť aj svojmu zamestnávateľovi ...... Že či mi zamestnanie u toho podnikateľa pomôže zvýšiť materskú, alebo sa mi bude rátať z toho zamestnania pôvodného. Ďakujem

lenkakoc444
16. jan 2025

@marcy90 pokial viem zamestnavatelovi u kt. Mas TPP sa dava v3diet ak je to praca u konkurencie/ konkurencneho charakteru. 3-4 mesacny prac.pomer sa do materskej ratat nebude v pripade aky uvadzas.

marcy90
autor
17. jan 2025

@lenkakoc444 ahoj, smiem sa spýtať prečo sa to neráta ? Ďakujem

lenkakoc444
18. jan 2025

@marcy90 ak ziadas z 2 zamestnani obe musia byt aktivne a v oboch musis byt aspon 270 dni.

katulkagajdos
18. jan 2025

@marcy90 ak chceš, aby sa Ti materská rátala z toho nového zamestnania musis tam odrobit aspoň 90 dni, ale v starom zamestnaní by si musela podať výpoveď, ak chceš čerpať z oboch musis mat z oboch 270 ako je vyššie spomenuté. Ak v novom odrobis len 3-4 mesiace a v starom nepodal výpoveď rátať sa bude z toho staršieho pracovného pomeru.