icon

Ako podať žiadosť o materské?

29. okt 2025

Dobrý deň, prosím vás ako je to so žiadosťou o matersku, čítam že nemôžem to odniesť do SP tam kde bývam ale musí to byť pobočka podľa miesta TP? Je to pravda? O tehotenské som si žiadala cez eslovensko ale neviem tam nájsť žiadosť o materskú. Ak to teda musím poslať poštou príslušnej pobočke SP podľa TP viete mi poradiť ktorá pobočka je to pre Bratislava Rača? Poprípade ak sa to da cez eslovensko viete mi poslať link? Ďakujem 🙂

veronikah96
29. okt 2025

Tlačivo na žiadosť o materské dava gynekológ, ten tam aj vypĺňa údaje a buď sa nesie zamestnávateľovi na potvrdenie alebo rovno na socialku.

autor
29. okt 2025
@veronikah96

Tlačivo na žiadosť o materské dava gynekológ, ten tam aj vypĺňa údaje a buď sa nesie zamestnávateľovi na potvrdenie alebo rovno na socialku.

@veronikah96 ja neviem či si nepochopila otázku alebo čo? Úplne odveci odpoveď, papier mám, zamestnávateľa nie a práve za tú SP sa pýtam či to môže byť aj v mieste bydliska alebo len v mieste tp a či sa to dá aj poštou a kde spadá Rača pod akú pobočku keďže nie som z ba len tam mám tp

kristie571
29. okt 2025

@anonym_autor mne zas bolo povedane, ze mam odovzdat ziadost tam, kde ma sidlo zamestnavatel, kedze moj zamestnavatel ma sidlo v BA , ale pobocku v BJ kde ja pracujem🙂 odovzdala som ziadost v BJ, nikto s tym nerobil problem. Ked nieco bolo treba este j materskej, komunikovala somnou pani z pobocky z BA.
Manzel ziadal o 2 tyzdnovu otcovsku po narodeni malickej, bolo nam tiez povedane, ze ma ziadost odovzdat na pobocke, kde ma zamestnavatel sidlo, jeho zamestnavatel ma sidlo v PO, on ma miesto vykonu prace v BJ, nemali sme cestu do PO, tak som odovzdavala ziadost v BJ, s tym ze mi pani pri okienku povedala, ze to preposlu do PO.
Podla mna to odovzdaj tam kde mas najblizsie, spytaj sa rovno tam, ci to bude urcite ok, ale podla mna to oni pripadne preposlu🙂

autor
29. okt 2025
@kristie571

@anonym_autor mne zas bolo povedane, ze mam odovzdat ziadost tam, kde ma sidlo zamestnavatel, kedze moj zamestnavatel ma sidlo v BA , ale pobocku v BJ kde ja pracujem🙂 odovzdala som ziadost v BJ, nikto s tym nerobil problem. Ked nieco bolo treba este j materskej, komunikovala somnou pani z pobocky z BA.
Manzel ziadal o 2 tyzdnovu otcovsku po narodeni malickej, bolo nam tiez povedane, ze ma ziadost odovzdat na pobocke, kde ma zamestnavatel sidlo, jeho zamestnavatel ma sidlo v PO, on ma miesto vykonu prace v BJ, nemali sme cestu do PO, tak som odovzdavala ziadost v BJ, s tym ze mi pani pri okienku povedala, ze to preposlu do PO.
Podla mna to odovzdaj tam kde mas najblizsie, spytaj sa rovno tam, ci to bude urcite ok, ale podla mna to oni pripadne preposlu🙂

@kristie571 ďakujem ti veľmi pekne, pôjdem to teda skúsiť osobne zajtra 🙏🙂

nikolani
29. okt 2025
@anonym_autor

@kristie571 ďakujem ti veľmi pekne, pôjdem to teda skúsiť osobne zajtra 🙏🙂

@anonym_autor len pre doplnenie, budeš si podávať ako zamestnanec resp. z ochrannej lehoty, hej? Lebo vtedy áno, podľa sídla zamestnávateľa. Podľa TP sa podáva ak si szčo alebo DNPO a pre celú BA je príslušná pobočka na Záhradníckej 153. Ale tak ako písali vyššie, určite by si to pobočky medzi sebou preposlali, len by si možno trochu dlhšie čakala 🙂

lilinka88
29. okt 2025

Je jedno kde to odovzdáš, prepošlu si kam patrí, len si napíš na žiadosť aj tel. kontakt na seba, keby bolo niečo treba

petamich
29. okt 2025

Podla sidla zamestnavatela (ak si v ochrannej lehote a pracovny pomer je ukonceny aj tak podla sidla zamestnavatela), kazdopadne podat mozes kde chces, oni si to preposlu, kam to patri.

babushkaem
30. okt 2025

ja mam trvale bydlisko aj sidlo firmy okres senec a odniesla som to do socky na zahradnickej. a v pohode

3petka
30. okt 2025

@anonym_autor Ja som posielala žiadosť do mesta kde má zamestnávateľ sídlo. Robila som u zamestnávateľa v mojom meste no jeho pobočku prebrali iný z iného mesta u nich som bola už len brigádne a aj tak som to musela posielať tam kde má sídlo nový zamestnávateľ.

autor
31. okt 2025

Dakujem vam vsetkym za infosky, tak neviem ci zalezi od konkretnych ludi v SP, ale v pohode mi to pani vzala u nas v meste, ze to preposlu do BA, pritom tu len byvam, nemam tu TP ani prechodny pobyt, ani byvaly zamestnavatel tu nema sidlo 🙂