Ako postupovať po skončení rodičovskej dovolenky?
Ahojte vo februári sa mi končí rodičovská a chcela by som dať výpoveď a ísť na úrad práce kedze dieťa po nástupe do škôlky bude isto často choré nakoľko má aj imunodeficienciu a ja nemám povolanie kde by bol možný Home Office. Ževraj ak chcem poberať najvyššie možné prídavky z úradu práce tak sa mi oplatí po skončení rodičovskej čerpať maximálne 2 dni dovolenky a až následne dať výpoveď. Je to prosím stále tak? Respektíve, tie čo ste si dali starostlivosť o dieťa do 6 rokov, museli ste to nahlásiť uz 8 týždňov pred skončením rodičovskej? Lebo to som prepasla takže už mám asi iba túto možnost. Vopred dakujem za vaše skúsenosti.
@domka222 áno myslím podporu🙈. Kamarátka vravela, že najvyššia podpora sa dá dosiahnuť, ak po skončení rodičovskej si vyčerpaš 1 deň klasickej dovolenky a následne sa nahlásis na úrade práce. V jeho knihe ale ešte z roku 2021 som sa dočítala, že najvyššiu podporu dostaneš ak si o deň skôr ukončis rodičovskú a ten 1 deň cerpas klasickú dovolenku a následný deň sa evidujes na úrade. Práveže som to ešte nenahlásila zamestnávateľovi a mám na to len 1 týždeň. Boli sme chorí aj v nemocnici s dieťaťom a nejak mi to teda celé vypadlo že som to mala mesiac vopred nahlásiť:/
😃😃😃
S tým postupom čo si napísala musí súhlasiť aj tvoj zamestnávateľ a aby ti vyšla max podpora potrebuješ dovolenku na preplatenie - 1 deň vyčerpas a zvyšok ti preplatia
Áno dá sa to, po rodičovskej nastúpiť na jeden deň do práce, v ten deň si zobrať dovolenku a skončiť pracovný pomer dohodou. Zvyšok dovolenky preplatiť. Ale to sa musíš dohodnúť so zamestnávateľom. Mne to tak umožnili urobiť a mala som maximálnu podporu.
@jankka1981 v Mihalovej knihe bolo že že si posledný deň rodicaku musíš zrušiť a ten deň buď nastúpiť do zamestnania alebo vyčerpať dovolenku a na úrad sa nahlásiť hneď ďalší deň po skončení rodicaka. Ale teda tvoja skúsenosť je taká že predčasne ukoncovat rodicak nemusíš a stačí len 1 deň hneď po skončení rodicaku čerpať dovolenku a následný deň sa nahlásiť na úrade? Dúfam že mi to zamestnávateľ umožní a bude sa to tak dat keďze mi teda konci rodicak už o týžden🙈
Ide o dohodu o skončení PP, čiže to nie je povinnosť zamestnávateľa ani keby mu to ohlásiš mesiac vopred
Je to len na jeho ústretovosti.
Mne 30.11. skončil rodičák, 1.12. som čerpala dovolenku, od 2.12. som bola evidovaná na úrade práce, netreba sa ísť registrovať hneď deň po, tuším do 7 alebo 10 dní to treba stihnúť. Ja som išla skoro po týždni, lebo som čakala ešte na papiere z roboty.
@jankka1981 v knihe od Mihala sa uvádza že sa to oplatí ešte viac( dostaneš maximálnu podporu) ak si o deň skôr ukončis rodičovskú a cerpas ten deň klasickú dovolenku a hneď ďalší deň ukončis pracovný pomer dohodou. Len to je ešte v knihe z roku 2021 a neviem či to teda platí tak stále.
Píšu Ti baby ako to funguje a stále si ideš svoje ...
Veď som mala maximálnu podporu a urobila som to presne tak ako som napísala. Riešila som to presne pred rokom.
@jankka1981 prosím ta to si nastúpila do prace,, ten jeden deň pracovala a tak vzala dovolenku jeden deň?? Napr keď konci rd 15teho...tak 16 treba vziať dovolenku a 17 dat výpoveď?
@radussska999 nie, 30.11. mi skončil rodičák, 1.12. som mala deň dovolenky, od 2.12. som bola na úrade práce

Najvyššie možné prídavky? Nemyslíš náhodou podporu v nezamestnanosti? A v práci si už nahlásila, že ti končí rodičovský?