icon

Ako postupovať pri predĺžení rodičovskej dovolenky?

15. dec 2024

Ahojte mamičky,
prosím vás o informácie ako postupovať ak ste si museli predlžovať RD, keď pravdepodobne budem musieť zostať pri malom dlhšie kvôli zlému zdravotnému stavu, nechcem sa tu konkrétnejšie rozpisovat aké ma diagnózy, ma ich viac….neviem ako postupovať, treba ísť najskôr na sociálnu poisťovňu alebo treba navštíviť UPSVaR….. dakujem vopred za poradenie….

thereisabear
15. dec 2024

Vytlačíš si tlačivo, dáš vypísať pediatrovi, priložíš správy od lekárov a odnesieš na upsvr.

4stanka4
15. dec 2024

Na stránke UPSVAR si stiahni žiadosť o predĺženie rodičovského príspevku, potom chod k pediatrovi ktorý spise celkovú diagnózu a doložiť lekárske správy od odbornych Dr. nie staršie ako 6m. Keď to budeš všetko mat tak najskôr 3 mesiace pred 3 narodeninami dieťaťa si to odnes na UPSVAR a už len čakaj na posudok.

autor
15. dec 2024

Jej dakujem, nečakala som takúto rýchlu odpoved, ste obe zlaté, dakujem.

marcelas82
15. dec 2024

V prípade,že ti to uznaju na 1 rok, tak treba správy od lekárov + správa od psychológa, aspoň ja tak musím dávať, nakoľko má malý viac diagnóz

4stanka4
16. dec 2024

@marcelas82 ja som predlzovala 2x a u psychológa som nikdy s malou nebola

lienka959
16. dec 2024

@marcelas82 ja som s malým nikdy nebola u psychológa a to mal predlzeny rodičovský vždy o 1 rok až do 6 rokov

marcelas82
17. dec 2024

@4stanka4 možno máte iné diagnózy, ja musím aj to nosiť ,nakoľko má malý viacero diagnóz +oneskoreny psychomotoricky vyvin + xy diagnóz.tak možno aj preto to požadujú

lilli202
30. mar 2025

@lienka959 aké diagnozy máte?

lienka959
1. apr 2025

@lilli202 atopicky ekzém a oslabená imunita 2 týždne chory 3dni v škôlke a tak... už je školák s vybranými nosnými mandľami a je to o niečo lepšie

lilli202
1. apr 2025

@lienka959 nám neschválili

ikigai
20. máj 2025

Mozem sa prosim opytat, uplne amatersky, ale ked to predlzia, tak mne automaticky štát plati zdravotku a zaroven aj dostavam rodicovsky prispevok?
Lebo schvalili mi to este v aprily a doteraz nic 🙂
Dakujem krasne

lilli202
21. máj 2025
@ikigai

Mozem sa prosim opytat, uplne amatersky, ale ked to predlzia, tak mne automaticky štát plati zdravotku a zaroven aj dostavam rodicovsky prispevok?
Lebo schvalili mi to este v aprily a doteraz nic 🙂
Dakujem krasne

@ikigai nedostali ste paniaze?asi musite požiadat