Ako postupovať pri predĺžení rodičovskej dovolenky?
Ahojte mamičky,
prosím vás o informácie ako postupovať ak ste si museli predlžovať RD, keď pravdepodobne budem musieť zostať pri malom dlhšie kvôli zlému zdravotnému stavu, nechcem sa tu konkrétnejšie rozpisovat aké ma diagnózy, ma ich viac….neviem ako postupovať, treba ísť najskôr na sociálnu poisťovňu alebo treba navštíviť UPSVaR….. dakujem vopred za poradenie….
Na stránke UPSVAR si stiahni žiadosť o predĺženie rodičovského príspevku, potom chod k pediatrovi ktorý spise celkovú diagnózu a doložiť lekárske správy od odbornych Dr. nie staršie ako 6m. Keď to budeš všetko mat tak najskôr 3 mesiace pred 3 narodeninami dieťaťa si to odnes na UPSVAR a už len čakaj na posudok.
Jej dakujem, nečakala som takúto rýchlu odpoved, ste obe zlaté, dakujem.
V prípade,že ti to uznaju na 1 rok, tak treba správy od lekárov + správa od psychológa, aspoň ja tak musím dávať, nakoľko má malý viac diagnóz
@marcelas82 ja som predlzovala 2x a u psychológa som nikdy s malou nebola
@marcelas82 ja som s malým nikdy nebola u psychológa a to mal predlzeny rodičovský vždy o 1 rok až do 6 rokov
@4stanka4 možno máte iné diagnózy, ja musím aj to nosiť ,nakoľko má malý viacero diagnóz +oneskoreny psychomotoricky vyvin + xy diagnóz.tak možno aj preto to požadujú
Mozem sa prosim opytat, uplne amatersky, ale ked to predlzia, tak mne automaticky štát plati zdravotku a zaroven aj dostavam rodicovsky prispevok?
Lebo schvalili mi to este v aprily a doteraz nic 🙂
Dakujem krasne

Vytlačíš si tlačivo, dáš vypísať pediatrovi, priložíš správy od lekárov a odnesieš na upsvr.