icon

Ako požiadať o evidovanie ako osoba starajúca sa o dieťa?

11. apr 2024

Prosím Vás.
Konci mi rodicak a chcela by som sa evidovať ako Osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov. Ako mam o toto požiadať? V zdravotnej poisťovni? Nájdem to aj v aplikacii? Mam poisťovňu dôveru. Treba to oznámiť aj sociálnej poisťovni? Ja som úplne stratena

slavomira236
11. apr 2024

Roesi sa to ma zdravotnej. Ja som tam vypisovala tlacivo o celodennej starostivosti.

bagiro
24. aug 2024

@slavomira236 dobry den okrem ZP treba ist aj na Up nieco oznamit?

autor
24. aug 2024

@bagiro z UP mi prišlo tlačivo keď dieťa dovrsilo 3 roky, kde som uviedla kde sa nachádza. Inak nič, stačí zamestnávateľ a ZP

bagiro
24. aug 2024

Dakujem🙂 pomohli ste mi

bagiro
26. aug 2024

Dobry den, znama mi spominala,ze musim do ZP ale vraj aj Sp tiez vyposat papier,ze sa staram o dieta do 6r.
Boli ste aj Vy v Socialnej poistovni nieco vypisovat okrem zdravotnej?Dakujem

autor
27. aug 2024

@bagiro ja som si volala k nám na pobočku SP tak mi vraveli že nemusím. Ale tak mne zamestnanie stále trvalo ja som bola na neplatenom voľne aby som preklenula krátke obdobie. Skúste si zavolať k vám na pobočku alebo na infolinku 😊

bagiro
27. aug 2024

Dakujem,uz som volala🙂

tuki1
25. sep 2025
@slavomira236

Roesi sa to ma zdravotnej. Ja som tam vypisovala tlacivo o celodennej starostivosti.

@slavomira236 Dobrý deň chcem sa opýtať ak som na urade práce a chcem si vybaviť osobu starujucu sa o dieťa do 6r.treba isť na Dôveru a štát bude potom zamňa platiť zdrav.poisťenie? A môže isť dieťa na 4h.do škôlky?

slavomira236
25. sep 2025
@tuki1

@slavomira236 Dobrý deň chcem sa opýtať ak som na urade práce a chcem si vybaviť osobu starujucu sa o dieťa do 6r.treba isť na Dôveru a štát bude potom zamňa platiť zdrav.poisťenie? A môže isť dieťa na 4h.do škôlky?

@tuki1 ano v zdravotnej treba vypisat tlacivo. A 4hodiny v skolke moze byt dieta

tuki1
25. sep 2025
@slavomira236

@tuki1 ano v zdravotnej treba vypisat tlacivo. A 4hodiny v skolke moze byt dieta

@slavomira236 ďakujem takže treba isť na zdravotnu poi.a štát zamňa bude platiť do 6r.a potom sa treba isť zaevidovať buď na úrad práce ale do práce tak?

slavomira236
25. sep 2025
@tuki1

@slavomira236 ďakujem takže treba isť na zdravotnu poi.a štát zamňa bude platiť do 6r.a potom sa treba isť zaevidovať buď na úrad práce ale do práce tak?

@tuki1 ano