Ako požiadať o predĺženie rodičovskej dovolenky?
Ahojte, pisala som dnes uz 1 diskusiu ohladom ociek mojho synceka, kde mu zistili vysoke dioptri 6,5 a 8.... K tomu 1x do tyzdna ist cvicit s okom.
Mna okrem tohto stavu nici aj financna stranka. Okuliare, postupne zvyysovanie skla do okuliarov... Atd atd, bojim sa, ze to finanvne nedame...
Mozem popri robote poberat aj ten rodicovsky prispevok kvoli zdravotnemu stavu? Teda mozem poziadat? :( a ak ano, ako to treba? Papier od ocnej mam.
Mozes pracovat aj poberat rp, ale kvoli vysokym dioptriam neviem neviem ci Ti schvalia
Nepredpokladám, žeby kôli vysokým dioptriam bol schvalený rodičovsky. Niektoré deti, ktoré majú astmu, ekzemy nemali schvalené..
Vysoke dioptrie nie su dovod na schvalenie plateneho predlzeneho rodicovskeho prispevku z dovodu nepriazniveho zdravotneho stavu.
prepac ale deti maju vaznejsie dovody zdravotne.
moznoze nemozete ziadat o daky prispevok zo Zdravotnej poistovne?
Dakujem. Tak neviem, ako dalej.... :( musime stiahnut opasok.
Kriste, ženy, už niektoré nedramatizujte a choďte robiť. A deti si živte zo zárobku, nie, aby sa Vám na Vaše decko celé roky skladali ostatní. Niekedy tu mám pocit, že na Slovensku je každá druhá matka sociálny prípad a nemá pomaly čo dať decku jesť. A pritom sú to len lenivé a vypočítavé mrochty, ktoré chceli mať dieťa, ale nie sú ochotné do neho nič investovať, len čakať na štát a pýtať príspevky na všetko.
Okuliare má dnes tretina detí a je normálne, že sa menia každý rok, niekedy aj častejšie. A rovnako nákladné sú strojčeky na zuby, ktoré potrebuje odhadom každé druhé dieťa. A to sú relatívne zdravé deti! Keby si mala ozaj postihnuté dieťa, nejakého ležiaka na hadičkách, taknepoviem, ale toto...
Kriste, ženy, už niektoré nedramatizujte a choďte robiť. A deti si živte zo zárobku, nie, aby sa Vám na Vaše decko celé roky skladali ostatní. Niekedy tu mám pocit, že na Slovensku je každá druhá matka sociálny prípad a nemá pomaly čo dať decku jesť. A pritom sú to len lenivé a vypočítavé mrochty, ktoré chceli mať dieťa, ale nie sú ochotné do neho nič investovať, len čakať na štát a pýtať príspevky na všetko.
Okuliare má dnes tretina detí a je normálne, že sa menia každý rok, niekedy aj častejšie. A rovnako nákladné sú strojčeky na zuby, ktoré potrebuje odhadom každé druhé dieťa. A to sú relatívne zdravé deti! Keby si mala ozaj postihnuté dieťa, nejakého ležiaka na hadičkách, taknepoviem, ale toto...
@heleninamama ako teraz fakt tento prispevok? Teraz som volala na kliniku, kde robia tie cvicenia. Stoji dalsich 400e 15 lekcii.
A to budem musiet po robote este chosit s nim. Takze predtym, nez nieco vypiustis, rozmyslaj. Premysli si to. Nie som v takom dobrom nalade momentalne. 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Ale na toto treba ísť do zdravotky sa spýtať ci máš nárok na preplatenie, už si tam mala dávno byt.
Predĺžený rodičovský príspevok patrí ženám ktorých deti majú taký zdravotný stav ze sa o ne treba starať a žena nemá šancu ísť do práce. Dioptrie a cvičenia na ktoré pôjdeš po praci tam nepatria.
A dieťa stojí peniaze... ci oblecko, okuliare, zuby, strojčeky, topanky, krúžky, škola. Škôlka....
Ak to nedávate finančné hold treba nájsť brigádubudvty alebo muz... proste su to výdavky navyše a čoraz viac rodín ma problém toto ufinancovat. Sa priprav ze návšteva zubára min 150 eur,
Píšeš ze cvičenie 1x do týždňa to vychádza cca 30 e to nie je také strašné. Ak áno nájsť brigádu na víkend sobota, nedeľa sú príplatky tak sa dá slušne privyrobiť.
Ale na toto treba ísť do zdravotky sa spýtať ci máš nárok na preplatenie, už si tam mala dávno byt.
Predĺžený rodičovský príspevok patrí ženám ktorých deti majú taký zdravotný stav ze sa o ne treba starať a žena nemá šancu ísť do práce. Dioptrie a cvičenia na ktoré pôjdeš po praci tam nepatria.
A dieťa stojí peniaze... ci oblecko, okuliare, zuby, strojčeky, topanky, krúžky, škola. Škôlka....
Ak to nedávate finančné hold treba nájsť brigádubudvty alebo muz... proste su to výdavky navyše a čoraz viac rodín ma problém toto ufinancovat. Sa priprav ze návšteva zubára min 150 eur,
Píšeš ze cvičenie 1x do týždňa to vychádza cca 30 e to nie je také strašné. Ak áno nájsť brigádu na víkend sobota, nedeľa sú príplatky tak sa dá slušne privyrobiť.
@44janica44 suhlasim. ludom chyba vseobecny prehlad. a potom su zbytocne otazky
Poisťovňa vie prispieť na okuliare v benefitoch pozerala si?
Žiaľ toto je slabá diagnóza.treba sa skôr obrátiť na poisťovňu či poskytuje nejaké benefity . Ja mám chvála Bohu dieťa ktoré síce musí nosiť okuliare ale chvalabohu meníme ich len keď sa jej zmení dioptrie alebo je rám malý.lebo áno sú to pálky za okuliare. Naposledy nás vyšli takmer 700e. Ale vždy si poviem ak keď je to palka. Sú deti ktoré sú na Tom zdravotné omnoho horšie. Moje nosí len okuliare
@44janica44 treba zaplatit naraz.
Žiaľ toto je slabá diagnóza.treba sa skôr obrátiť na poisťovňu či poskytuje nejaké benefity . Ja mám chvála Bohu dieťa ktoré síce musí nosiť okuliare ale chvalabohu meníme ich len keď sa jej zmení dioptrie alebo je rám malý.lebo áno sú to pálky za okuliare. Naposledy nás vyšli takmer 700e. Ale vždy si poviem ak keď je to palka. Sú deti ktoré sú na Tom zdravotné omnoho horšie. Moje nosí len okuliare
@sense pozriem, dakuje.
naozaj sa informuj, uvidis.
Však z finančnej rezervy to zaplať a postupne vratis... predpokladám že ako rodina mate vytvorenú fin.rezervu na nepredvídané udalosti.
Autorka: okuliare si pozri benefit v zdravotnej poisťovni, nám dávajú 100e, čo sa týka cvičenia ociek, dávali sme za to rovnaké sumy, aj okluzory sú drahé, tie cez poisťovňu béžové sú biedne a kupovala som drahšie, lebo dobre sedeli, a syn navštevoval štátnu "očnú" škôlku, kde mu veľmi pomohli, cvičili s ním, mal pleopticke cvičenia, nemáte takú v okolí? Ale dg na predĺžený rp to nie je
@heleninamama Si trápna. Tam si rieš Ficomafiu, tá ti okráda štát. A nie matky s deťmi 🤦♀️.

Len dnes sme nechali 500e. :(