icon

Ako požiadať o predĺžený rodičovský príspevok?

23. apr 2024

Dobry den, ked ste podavali ziadost o predlzeny rodicovsky prispevok zo zdrabvotnych dovodov dietata, ake stare mozu byt lekarske spravy? Ja som teraz na podpore v nezamestnani, tak o predlzeny prispevok budem ziadat po skonceni podpory v nezamestnanosti. Tak lekarske spravy vtedy budu mat uz par mesiacov.

domka222
23. apr 2024

Max 6 mesiacov

tecko28
23. apr 2024

Treba mat vsak velmi vazne dovody, velmi vela mamiciek ma zaujem, tak to teraz posudzuju dost prisne, ja som mala odporucanie od 5 odbonikov a neschalili mi to.

mamickalisticka
23. apr 2024

@tecko28 ale deje sa aj to, že si to niekto vie vybaviť podpultovo. 🙄😠

autor
23. apr 2024

@tecko28 Este niekedy vraj pomoze odvolanie

autor
23. apr 2024

@mamickalisticka Toto si myslia mamicky zdravych deti, ktore este aj choroby zavidia. A ja velmi pochybujem, ze na zdrave dieta schvalia predlzeny rodicak. Lekar by urcite po znamosti nenapisal diagnozu, ved by ho to mohlo aj miesto stat. A posudkovy lekar detto.

alickapusinka
23. apr 2024

Mám kamarátku-kolegyňu ktorá ma dcérku onkologickú pacientku a nedali jej hoci dcéra chodí do kolektívu musí chodiť ešte na ambulantnú chemoterapiu. Takže asi tak.

mamickalisticka
23. apr 2024

Tak mám jednu mamičku v okolí, ktorá ho dostala a malý chodí do škôlky už od dva a pol roka a je to normálny zdravý chlapec, len býva chorý z tej škôlky. Preto som to napísala. Že toto absolútne nie je fer, že mama, ktorá ma naozaj choré dieťa a potrebuje byť doma na predĺženom a dostávať peniaze, lebo sa nemôže zamestnať ho nedostane a tá ktorá má normalne dieťa, ho dostane, lebo si vie vybaviť.

tecko28
23. apr 2024

Odvolanie neexistuje,treba to nanovo podať.

zuzu1986
23. apr 2024

@mamickalisticka ved to nás inhalovany,alergie,ekzémy,porucha bunkovej imunity a neschválili ani po odvolaní.ale viem o maminach čo majú sem tam soplik a maju,alebo minimum ekzem ale boli osobne pri posudzovaní

zuzu1986
23. apr 2024

Niekedy ,no nam nepomohlo ani odvolanie

danielahamar
23. apr 2024

@tecko28 zle píšeš, jasne, ze odvolanie existuje, odvalavas sa na zamietnutie rodičovského a tam prikladá nové správy od mudr. A ty ako mama píšeš sprievodný text k odvolaniu.

danielahamar
23. apr 2024

Správy pol roka staré, môjmu schválili až po odvolaní. A pol roka spätne vieš máš nárok, ale keďže aj na podpore, tak asi nie.

lilli202
7. apr 2025

@danielahamar prosim.ako ste pisali odvolanie?

danielahamar
7. apr 2025

@lilli202 hlavne musí prísť ešte papier skrz RP, kt. nebude schválený. Na ten sa odvoláva, nie na predĺženie.

lilli202
7. apr 2025
alexalexka
11. apr 2025

Tak to ste ťažko na omyle bohužiaľ.

lilli202
11. apr 2025