Ako práca počas rodičovskej ovplyvní materskú?
Dobrý deň, chcela by som sa informovať, akým spôsobom by mi ovplyvnil ďalší pracovný pomer počas RD nasledujúcu materskú. Syn má 2 roky, plánujeme ďalšie dieťa, ale rada by som sa kvôli skúsenostiam a prilepšeniu zamestnala na polovičný úväzok ešte teraz počas trvajúcej RD. Mám aktívny pracovný pomer na full time, tam však nechcem nastúpiť, šlo by o inú firmu. Tehotná zatiaľ nie som, snažíme sa. Počítala by sa mi ďalšia materská (ak by som stihla ešte reťazovú) z predchádzajúceho príjmu, z ktorého sa mi počítala 1., alebo by sa mi počítala z tohto roka, čo by som si zarobila? Nerada by som si ju pokazila, neviem teda, či sa mi oplatí zamestnať na polovičný úväzok. Ďakujem.
@andy37 a keby som nestihla reťazovú materskú, ale mala by som trvalý pracovný pomer + polovičný úväzok v inej firme, opäť by sa mi to rátalo z oboch, áno?
@luliu to znamená, keby som si našla teraz ešte aj prácu na dohodu, koľko by som ju musela mať, aby som si z nej mohla uplatniť nárok?
270 dni
Pokial stihnes "retazovu" matersku, tak materska bude rovnaka alebo vyssia. Dohoda v inej praci na nu nema vplyv.
Pokial aj na dohode splnas narok (270 dni), tak si mozes aj z nej uplatnit matersku

Ak stihneš reťazovú materskú, tak sa ti bude rátať aj z trvajúceho pomeru aj z novej práce len musíš obom zamestnávateľom odovzdať potom žiadosť o materské.