icon

Ako prebieha návrat do práce počas rodičovskej?

Dnes o 15:50

Ahojte dievčatá, toto je otazkma pre tie, ktoré išli do práce počas rodicovskej. Zamestnávateľ vás oslovil, aby ste sa vrátili alebo ste išli do práce a oznámili ste nástup? Ak ste išli samé od seba, súhlasil ,zamestnávateľ s nástupom alebo mal namiesto vás náhradu na tri roky?
A ak áno, nastupovali ste na plný úväzok alebo na čiastočný? Viem, že je to o individuálne, ale zaujímajú má vaše skúsenosti. Plus môžete prosím napísať, o akú pozíciu sa jedná? Nemusí byť presne, len ma zaujíma, či je to výroba alebo obchod, administratíva, management, ...
Ďakujem

andrea_82
Dnes o 15:54

Pri prvom synovi som isla o 4 mesiace skor, teraz nastupujem o mesiac skor. Obidva razy ma kontaktoval zamestnavatel, idem na plny uvazok. U nas sa ale neberie na zastupovanie pocas materskej, vzdy to len nejako popresuvali. Administrativa.

anonym_f2eadb
Dnes o 15:56

Za mňa pozícia dajme tomu v administratíve pri prvom dieťati ma oslovil zamestnávateľ a vrátila.som sa postupne a na HO od polročnej, po druhom na full tíme v práci pri 18.mesacnom dieťaťi

anonym_8c8224
Dnes o 16:03

@anonym_autor šla som 6mesiacov pred koncom druhej RD (reťazová), najskôr full time ale bolo to náročné, takže som prešla na parttime. Administratíva

anonym_f38c7c
Dnes o 16:04

Moja praca cez rodicak skoncila,dostali sme odstupne a celu dovolenku vyplatenu,ale aj tak som uz mala inu pracu obe vyroba.V decembri mi skoncil rodicak,maly do skolky a ja normalne pokracujem v praci.Nemusela som riesit,to co mnohe zeny.Mame tu skoro kazdy den temu kam do prace po rd.Ja som naozaj rada,ze sa mi to podarilo,resp.nam muzovi,jeho veducemu,mojmu veducemu,lebo aj moj byvaly veduci zase mi pomohol k inej pozicii vo vyrobe a pod.A nehovorim o plate,prva vyroba 850eur,ziadne odmeny,ziadne navysenie mzdy kazdy rok o 13,14tom plate som tam pocas vysokej inflacii mohla snivat.Nakoniec odisli po 20r zo sr.
Ale teraz,aj s rodicakom,14tym platom som sama doniesla 3000eur domov.Aj mi je luto,ze rodicak uz nemam.Ach boli to krasne peniaze.

anonym_712aec
Dnes o 16:06

@anonym_autor Zase nejaká anonymná redaktorka ide písať článok o materskej a rodičovskej dovolenke?

autor
Dnes o 16:12
@anonym_712aec

@anonym_autor Zase nejaká anonymná redaktorka ide písať článok o materskej a rodičovskej dovolenke?

@anonym_712aec no, bodaj by...mám ročne dieťatko a rozmýšľam nad návratom...len rozmýšľam, ako na zamestnávateľa...ako mu to oznámiť, lebo za ten čas sa tam strašne veľa pomenilo...a obávam sa, že o moju pozíciu bude za chvilu bitka a nerada by som prišla o miesto.

simsalabim
Dnes o 16:18

Oba razy som oznamila, kedy sa vratim a zamestnavatel s tym bol ok.

anonym_724b54
Dnes o 16:34

Ja som bola dohodnuta, ze po 2r sa chcem vratit. Tak mi volali par mesiacov predtym, ci to plati. Ja ze ano a nastupila som na ciastocny po tych 2r.

petamich
Dnes o 16:52

Oslovil ma zamestnavatel, najskor tesne po materskej, ci neviem pomahat s nejakymi vecami bez oficialneho uvazku, skratka ako sa podari popri dietati a potom ked mal maly 2 roky, lebo chceli aby som skor vratila a to uz som sa vracala na plny uvazok.

eeffka
Dnes o 17:04
@anonym_autor

@anonym_712aec no, bodaj by...mám ročne dieťatko a rozmýšľam nad návratom...len rozmýšľam, ako na zamestnávateľa...ako mu to oznámiť, lebo za ten čas sa tam strašne veľa pomenilo...a obávam sa, že o moju pozíciu bude za chvilu bitka a nerada by som prišla o miesto.

@anonym_autor normelne mu posles list alebo email podla zvykov u vas ze dna xy sa vratis do prace a cakas. Odpisu ti ok alebo ani nie a mozno budu tlacit na vypoved... hlavne by si mala mat vyriesenu opateru a logistiku. Na RD sa stale mozes vratit, skor je to o tom co naozaj chces a ci si schopna ist do prace

eeffka
Dnes o 17:05
@anonym_autor

@anonym_autor ja som napr stiahla kolegynu skor do prace na dohodu lebo by nevedela hned byt 40hod tyzdenne, po 3r veku dietata sa dohoda ukoncila a vratila sa na tpp

anonym_6e2626
Dnes o 17:24

Ja som sa vrátila po 2 r fo výroby. Oznámila som to na personálnom, dotyčná sa poradila s našim nadriadeným a volala mi, že súhlasí. Čerpám dovču. A od aprila plný uvazok

nikushka8
Dnes o 18:01

Vratila som sa o pol roka skor na full time. Zamestnavatelovi som to len oznamila svoj nastup. Administrativa