icon

Ako riešiť rodičovský príspevok?

bluevelvet918
3. mar 2014

Prajem príjemný dobrý deň,

viem, že na túto tému je tu príspevkov už veľa, ale ja som z nich taká zmätená :D
Mám 19 rokov, čoskoro tu bude moje prvé bábätko a vzhľadom na to, že len minulý rok som odmaturovala, nestihla som si odpracovať potrebnú dobu na splnenie podmienok pre poberanie materskej. Preto je tu zrejme pre mňa iba rodičovský príspevok. A ja som úplne vedľa z toho, čo treba na jeho vybavenie, kam ísť a podobne. Za každú jednu radu som vám už teraz veľmi vďačná. O mesiac rodím, takže sa už nedokážem sústrediť na vyhľadávanie konkrétnych informácií po internete 🙂

darina1952
3. mar 2014

Ahoj @bluevelvet918, zájdi na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny kam patríš podľa svojho trvalého bydliska - na odbore Sociálnych vecí a rodiny ti všetko vysvetlia 😉 na čo máš nárok, vyplníš potrebné tlačivá a potom tam pôjdeš keď sa bábo narodí a požiadaš o príspevok pri narodení dieťaťa.😉

euka210
3. mar 2014

na UPSVAR, tam daju tlaciva na rodicak, a pridavky. Po narodeni doniest aj s kopiami rodneho listu.
Este, s listkom ze ides na MD od svojej lekarky na socialnu poistovnu, odtial Ti poslu rozhodnutie, ze nemas narok na materske a s tym potom na UPSVAR.