Ako riešiť tehotenstvo, registráciu a materskú?
Vedel by mi niekto poradiť? Tento mesiac vo februári mi konči polročná podpora z úradu práce lenže som zistila že som tehotná, skôr ako som sa stihla dostať k úspešnému prijatiu do zamestnania. Ponuky mám ale na vstupnej lekárskej prehliadke by zistili že som tehotná a neprijali má / resp. rovno “vyhodili”.
Mám sa o týždeň na úrade prace nahlásiť ako tehotná, že tam viem ostať a nebudem aspoň platiť odvody.
270dni z posledných 2r by mi na materskú mali akurat vyjsť, neviem či mi vyjde aj tehotenská (pred 6timi mesiacmi som bola dlhodobo zamestnaná).
Viete mi niekto poradiť možnosti pripadne čo ďalej?
Ďakujem 🙏🏽
@lillynn123 pokial nemáš rizikovu pracu, kde je tehotenstvo prekážkou, tak nie je o com. V pohode môžeš nastúpiť. Vstupná prehliadka sa nerobí u gynekológa predsa. A inak ak žiadajú nejaké potvrdenie, tak je to diskriminácia ako vysita. Si pamätám, ako kedysi od kamošky požadovali potvrdenie, že nie je tehotná. A gynekolog jej vravi, ze áno, dnes nie si, večer budeš mat sex a otehotnies. A teraz co?
@lienka.7 o gynekológa nejde, ale ak by brali krv z nej sa to zistiť dá. Je to take zaludne
@lillynn123 a z akého dovodu by ti kontrolovali hcg? Berú to max.kvoli toxikologii. Ci neberieš nejake drogy. Alebo nefajcis trávu.
Ja som raz bola objednaná k alergologicke a zabudla som na to a deň predtým sme boli oslavovať... povedala som jej to, ci to nie je problém. Vieš čo mi a to povedala? Ze ona mi nerobí test na prítomnosť alkoholu v krvi

@lillynn123 no neviem ale mne bolo pri vstupnej prehliadke v ambulancii povedané, že konkrétne výsledky prehliadok sa so zamestnávateľom nezdieľajú. Zamestnávateľ dostane len vyjadrenie či si alebo nie si spôsobilá pre výkon práce. Takže nemyslím si, že by ťa hneď vyhodili.. aspoň nie pre to že si tehotná.