Ako sa mi vypočíta materská?
Vedel by mi prosim niekto poradit,ako sa vyratava materska,ak som po prvej materskej cerpala 20 dni dovolenky,potom som nastupila na rodicovsku.aktualne som opat tehotna,termin porodu vychadza pred dovrsenim 3 rokov starsej dcerky.viem ze narok na retazovu matersku nemam kvoli cerpaniu dovolenky,neviem vsak ci a z coho sa bude ratat dalsia materska.dakujem za rady.
@zalka prva materska trvala do 1.10.2019,potom som vycerpala 20 dni dovolenky a nasledne isla na rodicovsku,ta trva doteraz.termin porodu vychadza zatial na 15.1.2022 .dcerka dovrsi 3 roky 1.4.2022
@simona92101 hm.. prosím prečítaj si ešte raz moju otázku, odpovedala si na všetko iné len na to čo sa pýtam tak nie ...
🙂
@zalka akurat mi napadlo, ze kamoska ma vlastne aktualne podobny pripad datumovo...a SP oslovila zamestnavatela nech zada prijem za mesiac v ktorom nastupuje na MD (aj ked zakonom pokial viem sa materske ma ratat za kalendarny rok predosly roku v ktorom nastupuje zena na MD, ale zrejme takto ked predosly rok je RD tak pytaju len ten jeden mesiac aktualneho roku, ze aky je prijem)
@leeshka dakujem za info
@simona92101 nie je za co a odporucam predom kontaktovat mzdarku a dohodnut sa co zada, lebo niektore zadavaju len to co je na zmluve, pritom mozu zaratat aj predpokladane odmeny, zvysenie platu v priebehu casu a pod.
tak aby zbytocne neuskodila🙂
@leeshka ano budem ju kontaktovat.prvu matersku som mala vysoku, nedoslo mi ze cerpanim dovolenky medzi materskou a rodicakom si to pokazim🤦♀️ dakujem este raz
@simona92101 ano chapem, tiez sa mi to stalo, ze som cerpala a nevedela ze to rusi retazovy porod a ze to moze uskodit, ale takto obrok by ta dovolenka nemala byt brana v uvahu🙂
@simona92101 zdravim, ako vam to nakoniec dopadlo? Riesim podobny pripad.
@samantha146 zdravim,o dietatko sme zial v septembri prisli.. Narok na retazovu som nemala,ale materska sa mala ratat zo zakladneho platu.
@simona92101 to ma velmi mrzi. Tiez som si tym uz raz presla, drzte sa. Dakujem za odpoved.

@simona92101 kedy máš nástup na MD,
kedy si čerpala dovolenku ,
dátumy sú podstatné