Ako sa počíta materská pri zmene zamestnania?
Ahojte .
V terajšej práci mám odpracované 173 dní.
Moja otázka kebyže sa teraz zamestnam inde vyjde mi materská? Ako sa to bude počítať? Teraz som cca 7tt
@sisa_s áno, plánujem si zmeniť prácu hneď ako mi lekár potvrdí tehotenstvo
Cize planujes si fiktivne navysit matersku...bude sa to ratat, ak u noveho zamestnavatela odpracujes aspon 90dni
@sisa_s nie neplánujem si fiktívne zvýšiť materskú. Takto ... ja pracujem na dohodu ,čiže neodrobím do nástupu na materskú v tejto práci 270 dji preto tá zmena práce
Ak ta tehotnu niekde zoberu, tak viac ako 90d odpracujes a bude sa ti ratat materska z tohto prac.pomeru..ale za posl.2 roky musis mat spolu 270d, tehotenske uz nestihas asi (pred touto dohodou si pracovala?)
@sisa_s mam možnosť nastúpiť do novej práce ihneď s tým ze by som pracovala každý deň. Preto ma zaujímalo ci sa bude rátať jedno aj druhé. Myslím tým 173 dní plus dní v novej práci aby to spolu vyšlo 270
Ku dnu nastupu na matersku (pripadne najneskor v case porodu) musis nazbierat proste 270dni za posledne 2 roky..a zaroven vyska materskej sa ti bude ratat z noveho zamestnania, nie za minuly rok

Ved si ku dnu predpokladaneho porodu vypocitaj 270dni...planujes menit pracu, ked si zistila teraz, ze si tehotna?