Ako sa vysporiadať s únavou na materskej?
Ahojte zeny,
idem na vas s otazkou ohladne unavy. Mam 2 male deti (5 a 2,5r), takze uz taham doma viac ako 5r, a som na ne viac menej sama, muz vela robi. Mam uz cez 30 a neviem ci je to aj vekom alebo co je vo veci, ale ja som stale strasne unavena, ledva sa hybem, posledny tyzden by som si najradsej s detmi lahla na obed a nic nerobila lebo sa uz vazne citim vycicana z energie, a to mam uz tento rok nastupit do prace, ale takto vobec neviem ako to budem zvladat. Snazim sa najst aj cas na seba a raz do tyzdna chodim cvicit, nech trochu vypadnem zo stereotypu deti domacnost, ale aj to mi je malo, no s detmi nema velmi kto byt, takze som vdacna aj za ten kusok casu, co pre seba mam. V noci spime dobre, takze tam pes zakopany nebude.
Mate alebo mali ste to aj vy tak? Skor mi to pride taka psychicka unava, nikdy v zivote som takato unavena nebyvala.
A ste s peniazmi natesno?
Asi nie, ked si stale doma s detmi.
Tak ked muz tolko pracuje a ak dobre zarobi, tak k detom castejsie opatrovatelku a Ty viac casu bez nich.
A co ti vtom brani si lahnut s detmi na obed??nieco ti ujde doma???Alebo co ti vtom brani??Aj ja som si s malym pospala na obed,spime vzdy cela rodina aj s muzom si dame vzdy slofika tak od 1 do 3 poobede.Clovek naberie energiu na dalsiu cast dna,neni tak vecer k.o.
@anonym_autor
s vekom to nic nema. Mam po 40tke, 3 deti do 6 rokov, momentalne kojenca. Keby mam len 5 a 2,5 rocne, som v pohode. Chodia do skolky?
Ale boli casy - choroby, to som bola odrovnana. Cez den si kludne pospite vsetci. Pokial si nim non stop s malym doma, je to o hubu ale ved chodte von, plavat atd. Obcas si zaplat opatrovatelku.
tiež to mám ale dieťa len 1 už chodi do školy ale tá únava neskutočná
idem na krv kvoli železu a davam sa dokopy po fyzickej a psychickej stránke
spim aj cez deň
ked sa ranó dobre nevyspim tak celý deň naprd
pomáha ked sa viac hýbem na vzduchu ale osamote
Nechyba ti zelezo? Alebo nejaky iny problem? Uz nemas take mini deti… alebo uz si vyhorena?Ano nastup do prace a kym sa zorganizujes to bude narocne, ale hlava pojde inym smerom
Tiez som sa takto nanic citila kym som bola doma na materskej/ rodicovskej a dvoma detmi. Rutina a stereotyp. Mne pomohol nastup do prace, uz mam ine "problemy" a na deti sa tesim vzdy ked po ne idem do skolky a asom s nimi trpezlivejsia. A vsak zas choroby, zavreta skolka a ja nemozem byt s nimi doma ked treba. To je ta tienista stranka.
Mám iba 1 dieťa, tiež 2,5 ročné, a dala som ho raz do týždňa do pripravky do škôlky, cca 3 h. Nič lepšie som urobiť nemohla. Oddych pre mňa, a on je tam rád, spolupracuje, reč sa mu výrazne zlepšila. Takže win win 🙂
Tvoj 2,5rocny nie je typ na skolku? Nezvladol by to? Ja som takto mojho mensieho dala, ale on to od prveho dna v pohode zvladal a ja sa spamatavam z poslednych 4 rokov doma (starsi bude mat 4).
Popripade si daj vysetrit krv, ale ty musis citit ci to je fyzicka unava alebo psychicka

@anonym_autor tvoj muz vela pracuje, ale to neznamena, ze by si nemal najst cas ti pomoct.