Ako si privyrobiť z domu popri materskej?
Asi sa budem pýtať zbytočne,ale skúsim.Chcela by som si privyrobiť popri materskej a neviem ako nato.Kedze nie som moc komunikatívna tak je to u mňa obrovsky problém.Keby niečo bolo co by som mohla robiť z domu,ale zatiaľ neviem čo.Ma niekto nejake skúsenosti kto by my poradil ako nato?
IT, uctovnictvo, jazyky (aj ked 90% chce konverzaciu) …je toho dost, este call centrum na sichty … ale tu je komunikacia tiez zaklad …
Pozri si čo by si vedela ponúknuť na https://www.jaspravim.sk/
IT, uctovnictvo, jazyky (aj ked 90% chce konverzaciu) …je toho dost, este call centrum na sichty … ale tu je komunikacia tiez zaklad …
@olimuc Ak by autorka bola IT alebo uctovnicka, iste by sa nepytala. Toto je dalsia z "nic dokopy neviem, ale chcem sediet za PC 3h denne a brat 1500/mes." Okrem toho je tu tato otazka fakt ze kazdy den, tak keby si to precitala, mala by odpoved. Nic nove uz nevymyslime. Je to stale to iste.
@olimuc Ak by autorka bola IT alebo uctovnicka, iste by sa nepytala. Toto je dalsia z "nic dokopy neviem, ale chcem sediet za PC 3h denne a brat 1500/mes." Okrem toho je tu tato otazka fakt ze kazdy den, tak keby si to precitala, mala by odpoved. Nic nove uz nevymyslime. Je to stale to iste.
Je x veci ako sa to da, kazdopadne suhlasim s
@anonym_ac1915, ak by autorka mala znalosti z oblasti marketingu, digitalneho marketingu, IT, uctovnictva, prekladatelstva atd. tak by zrejme tuto temu nezalozila.
Kazdopadne autorka toto su tie oblasti, ak mas znalosti, tak sa privyrobit da. Pracujem v IT sektore a tiez som pocas rodicovskej ciastocne pracovala, ako mi situacia dovolila.
A potom je tu este druha oblast - rucne prace, upratovanie, pecenie. Mozno este to upratovanie by sa dalo, chodila mi pani aj s dietatom napr.
@kristinaa300 počítaj s tým že od 1. júla 2026 musíš platiť minimálne odvody 131,34 € mesačne ak si chceš privyrábať podnikaním popri materskej, bez ohľadu na to či toľko v danom mesiaci zarobíš alebo nie
@kristinaa300 odpovedz si sama čo vieš a môžeš to robiť z domu. Ak nič nevieš, nič robiť nemôžeš 🤷🏼♀️. Žiadna zázračná práca pre ľudí, ktorí nemajú skills neexistuje. Ak máš v okolí kamošov s firmami, tak sa ich môžeš popýtať, či niečo nemajú, inak 0 bodov.
No nic zrejme nevies nic robit, tak mozes uchylakom predavat ponosene ponozky alebo spodne pradlo 🤷🏼♀️ je tu milion rovnakych tem, tak si skus nejaku precitat alebo si minimalne otvorit profesiu a vyfiltrovat pozicie z domu…
Na profesia.sk sú takmer neustále (aktuálne tých ponúk je niekoľko) ponuky na call centrum, kde robíš výlučne z domu, zmeny a časový rozsah si zväčša vieš dohodnúť podľa potreby. Je to práca pre ľudí, ktorí nemajú kvalifikáciu. Avšak je to aktívna komunikácia, kedy väčšinou telefonuješ ľuďom, ktorých čísla ti vygeneruje firma a ty im niečo ponúkaš a pokúšaš sa predať. A veľmi dôležitý aspekt - je to práca, čiže nemôžeš nezavolať v dohodnutom čase, pretože ti plače dieťa alebo potrebuješ ho nakŕmiť. Nemôže ti počas hovoru dieťa v pozadí plakať, nemôžeš počas telefonátu odbehnúť, lebo dieťa ti padlo. Proste aj práca z domu je práca a v čase, keď ju vykonávaš, tak sa musíš venovať iba jej. Samozrejme, je množstvo prác, ktoré si vieš robiť počas dňa, nikto ťa nekonrtoluje, ale to sú odborné pozície.
Súhlasím s názormi vyššie. Ak by si mala zručnosti, za ktoré je niekto ochotný platiť ti, keď budeš doma, tak by si o tom vedela. Navyše, ako bolo už spomenuté, týchto tém je tu každý týždeň niekoľko. V sekcii "moje zamesnanie" si ich môžeš čítať pol dňa, toľko tých diskusií tu je. Takže povenuj sa tomu, aby si si prečítala, čo ľudia z domu robia. Musia niečo vedieť. A taktiež, na profesia.sk či kariera.sk si vieš v ponukách vyselektovať "práca z domu", tie ponuky tam sú.
Ja viem že sa asi zbytočne pýtam, ale vzdelanie, skúsenosti, prax je aká?
Každopádne, ako chceš robiť z domu bez toho aby si komunikovala s ľuďmi? To je minimum, ktoré musíš v tomto prípade vedieť ponúknuť.
Ja som chodila upratovať jeden byť, čo známi prenajímali cez air... Nebolo to veľa peňazí, ale lepšie ako nič a nenarobila som sa. Ale asi si neviem nejak tak fungovať na materskej, že každý deň od - do by som musela byť k dispozícii.
No nic zrejme nevies nic robit, tak mozes uchylakom predavat ponosene ponozky alebo spodne pradlo 🤷🏼♀️ je tu milion rovnakych tem, tak si skus nejaku precitat alebo si minimalne otvorit profesiu a vyfiltrovat pozicie z domu…
@anonym_3c577d hneď človek musí útočiť?Aj keby tu bola otázka rovnaká každú hodinu.Normalny človek s kľudom odpovie a kto nevie radšej je ticho.Dnesna doba len učí ľudí urážať ponižovať a viac nič.Dakujem za takú odpoveď 😟
Čo vieš ponúknuť? To je veľmi dôležité napísať keď chceš radu.
Ja robím z domu, robím administratívu a sociálnu prácu. Mám kolegov psychológov, manažérov, grafikov, IT pracovníkov, ktorý tiež pracujú z domu.
Ak nič špeciálne nevieš a nemáš pracovné skúsenosti na podobných pozíciách tak skús call centrum.
@anonym_3c577d hneď človek musí útočiť?Aj keby tu bola otázka rovnaká každú hodinu.Normalny človek s kľudom odpovie a kto nevie radšej je ticho.Dnesna doba len učí ľudí urážať ponižovať a viac nič.Dakujem za takú odpoveď 😟
@kristinaa300 nikto ťa tu neuráža ani neútočí ani neponižuje. Odznelo tu niekoľko faktov a áno, chápem, že niekedy je fakty ťažké prijať. Ale to sa musíš pýtať samej seba, prečo sa ťa dotýka to, že tu odznelo opakovane, že na prácu z domu potrebuješ mať zručnosti. A teda každú hodinu tu rovnaká otázka nie je, ale je tu každý týždeň viac krát. Za tento rok je tých tém určite aj viac ako stovka, takže ozaj máš možnosť prečítať si k tejto téme veľmi veľa aktuálnych diskusií.
@kristinaa300 sama sa ponizujes svojou otazkou…ved ja neviem ake rady ocakavas. Ano su pozicie full home office, ale potrebujes na nich nieco vediet a to nieco co vies si sem nenapisala…poskytla si 0 informacii o svojom vzdelani, schopnostiach a skusenostiach, tak ake rady ocakavas?
@kristinaa300 sama sa ponizujes svojou otazkou…ved ja neviem ake rady ocakavas. Ano su pozicie full home office, ale potrebujes na nich nieco vediet a to nieco co vies si sem nenapisala…poskytla si 0 informacii o svojom vzdelani, schopnostiach a skusenostiach, tak ake rady ocakavas?
@anonym_3c577d a zas utocis,ale keď ti to urobi dobre tak prosím poslúž si.Nevies kto som a akej situácii som tak neodpovedaj keď nevieš pomôcť.A hlavne máj cit ku ľuďom čo niesu taký múdri ako si ty,nevieš kto čo prežil v živote
@anonym_3c577d a zas utocis,ale keď ti to urobi dobre tak prosím poslúž si.Nevies kto som a akej situácii som tak neodpovedaj keď nevieš pomôcť.A hlavne máj cit ku ľuďom čo niesu taký múdri ako si ty,nevieš kto čo prežil v živote
@kristinaa300 prosim ta nehraj sa na chuderku, aby si vzbudzovala lutost…mne je to suma fuk, tvoja situacia mi “nerobi dobre” ani zle 🤦🏼♀️ ked sa pytas na pracu z domu a rady, tak nepotrebuje nikto vediet tvoju zivotnu genezu a pereput, ale ludom, kt by ti potencialne vedeli nejaku pracu odporucit/ponuknu zalezi iba na tvojej kvalifikacii a schopnostiach, nie na dristoch a omackach okolo.
Ja napriklad tiez do teamu hladam osobu na part time a kludne full HO, takze ti to hovorim z pohladu cloveka, kt realne uz absolvoval xy pohovorov a ludi si vyberal.
@kristinaa300 prosim ta nehraj sa na chuderku, aby si vzbudzovala lutost…mne je to suma fuk, tvoja situacia mi “nerobi dobre” ani zle 🤦🏼♀️ ked sa pytas na pracu z domu a rady, tak nepotrebuje nikto vediet tvoju zivotnu genezu a pereput, ale ludom, kt by ti potencialne vedeli nejaku pracu odporucit/ponuknu zalezi iba na tvojej kvalifikacii a schopnostiach, nie na dristoch a omackach okolo.
Ja napriklad tiez do teamu hladam osobu na part time a kludne full HO, takze ti to hovorim z pohladu cloveka, kt realne uz absolvoval xy pohovorov a ludi si vyberal.
@anonym_3c577d takí ľudia nepochopia, že ľutovania sa im peniaze nezarobí. A tiež to, že trvá nejakú dobu sa trošku vypracovať, aby človek mohol robiť z domu, lenže (bez urážky kohokoľvek) jednoduchí ľudia si myslia, že odpíšu na pár emailov, dajú jeden call (ak vôbec, veď lebo dieťa doma) a padla. Tak sa cítia urazené, keď zistia, že musia niečo vedieť. Nemá zmysel s nimi debatovať.
Autorka strávila som 2.5r (samo)štúdiom na RD, za svoje peniaze, aby som dostala HO. Aj to som sa ku fulltime HO dostala náhodou, keď som si hladala hybrid. Ale teda na koniku sa práca nehľadá na to sú iné weby 🙂. Nemám pocit, že by ťa vyššie spomenutý anonym akokoľvek urazil, si len moc vzťahovačná a dotklo sa ťa to, že niekto povedal pravdu, takú aká je.
Isla som normalne do prace,ziadna praca na doma ale riadne zamestnanie,priprava na buducnost po skonceni rp,co mi uz konci v decembri a maly uz v januari do skolky.Takze riesit,co dalej ozaj nemusim.Jedine s cim sa ja musim s totoznit je,ze uz musim nie,ze lebo chcem.Ale vsetko je hlavne v hlave tu si musim inak nastavit.No sama som zvedava o kolko sa nam zvysia platy,aby ten vypadok rp ako tak nahradilo zvysenie platov u oboch.Ale tak bude narok na vela bonusov,co som este nemala.Takze niektore mesiace budu perfektne,ine budem nadavat.Ako aj tento mesiac,opet nizke vyplaty ale tak 4000eur dosiahneme aj pri nizsich vyplatach bez bonusov.

Neni dňa...