icon

Ako správne načasovať odňatie rodičovského príspevku a žiadosť o materskú?

kristina210
Včera o 13:49

Ahojte,
prosím Vás, manžel si ide podať žiadosť o materské, ja začínam 2.3. pracovať, teda idem riešiť odňatie RP. Syn bude mať 3 roky 27.6.
Ako to uviesť dátumovo???
Odňatie RP dátum 1.3. a žiadosť o MD od 2.3., alebo odňatie RP a žiadosť o MD rovnaký dátum?
Som z toho mimo, už mám obvolanú sp aj upsvar, ale dátumy mi celkom neobjasnili...viem akurát, že pri žiadosti o MD už musí byť odňatý RP...
Logicky asi, odňatie RP k 1.3. (nedeľa?) a žiadosť o MD 2.3. (pondelok), či ?

Ďakujem

anonym_3fa6df
Včera o 15:10

Pripnem sa, riešim to iste. Nástup v marci ☺️

nuklia
Včera o 15:13

Zaklad je si uvedomit, ze MD sa pocita na dni, pricom RP dostavas rovnaky aj len za jeden den v mesiaci.... Takze ano, ak 2.3. nastupi na matersku, tak bude vysoka a za ten jeden den by mal byt priznany RP... Len sa musis aj ty v praci dohodnut na nastupe, nie vzdy vyhoveju zacat iny den ako prvy den...

saxana000
Včera o 15:14

Rodicovsky mozete prehodit aj v priebehu februara na neho a ty uz nic neriesis.ak nastupi na matersku k 2.3 dostane muz aj rodicak aj matersku za marec..o ten rodicak nepridete len uz pride jemu.

luliu
Včera o 15:20
@saxana000

Rodicovsky mozete prehodit aj v priebehu februara na neho a ty uz nic neriesis.ak nastupi na matersku k 2.3 dostane muz aj rodicak aj matersku za marec..o ten rodicak nepridete len uz pride jemu.

@saxana000 až na to, že by mu prišiel nižší RP, všakže, takže to nie je dobrá rada

saxana000
Včera o 15:25
@luliu

@saxana000 až na to, že by mu prišiel nižší RP, všakže, takže to nie je dobrá rada

@luliu predpokladam ze tu ide uz o docerpanie otcovskeho ktore bolo poberane pri narodeni babetka. Toto uz vyuzivaju muzi posledne 4 roky standartne a ak mu bolo priznane ma normalne narok na zvyseny rodicak..