icon

Ako to funguje s pandemickým rodičovským?

hejyou
5. dec 2021

Prosim Vas ako to funguje s pand.rodicakom? Od aprila by som mala nastupit do prace kde mam trvaly prac pomer,lenze maleho mi zoberu do skolky od sept.nemam ho kde nechat...je mozne ze budem poberat pandem.rodicak(to je aka suma? Stale tych 420e?) A nastupim v sept.do prace ked maly do skolky?
Dakujem krasne za info

sasa1310
5. dec 2021

@hejyou nemáš nárok. Máš prácu

lucka_ke
5. dec 2021

späť do práce alebo úrad práce a podpora 6 mesiacov

nikpa
5. dec 2021

@hejyou trvá ti prac.pomer takže nemáš nárok na pandemicky. Keby si bola nezamestnaná tak vtedy áno. Bohužiaľ, to že dieťa nezoberú od 3 rokov do štátnej škôlky a súkromná stojí pol platu a ty ho nemáš kde dať, nikoho nezaujíma 😟

lucka_ke
5. dec 2021

@nikpa ale to tak bolo vždy, však deti sa rodia aj v januári aj v marci... predtým si mamičky tiež museli poradiť kým nebol pandemický RP

lucka_ke
5. dec 2021

kým nechodí do MŠ skús jasličky, alebo opatrovateľku, alebo si ty vezmi do opatery druhé dieťa, pol roka sa to dá prežiť aj s vyššími výdavkami

hejyou
autor
5. dec 2021

@hejyou dakujem vsetkym za info... jedine nastupim do praci a maleho do skolky po ceste kde mi ho zoberu....vdakaa este raz pekny den prajem

nikpa
5. dec 2021

@lucka_ke neviem, poprave kým som nemala deti ma takéto veci nezaujímali. Veď ja to chápem, štát sa o nás nebude starat ako o malé deti ale je to niekedy naozaj na hlavu keď žena zarobí 600€ a má dať dieťa do súkromnej škôlky za 350€. Nl

sasa1310
5. dec 2021

@hejyou tak to robia ženy odjakživa, keď im deti dovŕšili 3 roky v priebehu roka a nie v auguste či 1. septembra

veroniq85
5. dec 2021

Len ciste hypoteticky tebe by firma v ktorej pracujes len "tak" drzala miesto pol roka? Ako neplatene volno ci ako? funkciu by vobec neobsadili? Moj mal teraz tri roky a do statnej skolky sa nedostal. Isiel do sukromnej a ja do prace. A takto isto som to mala v r. 2017 so starsim synom, ktory bol narodeny v marci.

zmrzlinka2021
5. dec 2021

@nikpa vzdy je lepsie dat dieta do sukromenj skolky a zarobit aspon nieco, ako stratit pracu

hejyou
autor
5. dec 2021

@sasa1310 ano robili,ale dnes uz je problem zobrat hocikedy dieta do skolky ked od septembra u nas deti beru.inde musim pozistovat

sasa1310
5. dec 2021

@hejyou vždy bol problém so škôlkou. To teraz nie je nič nové

hejyou
autor
5. dec 2021

@veroniq85 nie nedrzala,ved drzi kym som na rodicaku,potom jedine nastupit,alebo dat vypoved...a to nehrozi,robotu si nepustim 🙂

hejyou
autor
5. dec 2021

@sasa1310 to je pravda,len teraz som v takej situacii predtym som to nemusela riesit,kedze sa ma to netykalo 🙂

martinkatinka
5. dec 2021

@hejyou preco si ho neprihlasila skor? Mozno by ho vzali a mohla si sa skor vratit do prace. Moj bol aprilovy, prihlasila som ho o rok skor.

modrymotyl8
5. dec 2021

@nikpa môžem sa spýtať a ak by po rodičáku bola autorka nezamestnaná tak ma nárok na pandemický rodičák?

modrymotyl8
5. dec 2021

Dievčatá a ak by autorka nemala prácu tak má nárok na pandemický rodičák?

hejyou
autor
5. dec 2021

@martinkatinka nechceli mi ho zobrat ze mi ho zoberu ked bude mat 3 roky,takze od aprila

kamatopo
5. dec 2021

@hejyou zavolaj si na úrad práce a opýtaj sa. Kamarátka aj keď mala v našej firme v januári tohto roku nastúpiť ale malú jej nezobrali do škôlky tak do septembra poberala tento rodicak. No či sa nieco zmenilo tak to ti povedia priamo na úrade

hejyou
autor
5. dec 2021

@kamatopo ok dik za info

marryen
5. dec 2021

@hejyou ak si zamestnaná, tak ešte by tu bola možnosť veľmi populárna " pandemická OčR " . Viem, že to kopec matiek využíva. Alebo lepšie povedané " zneužíva. " Tak isto ako aj ten rodičák.
Na ten nárok nemáš, ale na tú OčR áno. Teda ak to ešte do apríla bude.