icon

Ako to funguje s ukončením rodičovskej dovolenky?

nikolkaa221
28. aug 2011

chcem sa spitat kamaaratke skoncila materska 20.augusta tak v septembri uz peniaze nedostane?

sympa1
28. aug 2011

dostane za cely august este v septembry.mne skoncila materska ..,teda rodicovska po spravnosti,..9.12 a v january som dostala za cely december peniaze 😉

miskatn
28. aug 2011

za august dostane peniaze v septembri, ale samozrejme za september uz nedostane materske, ale len rodicovske, ale o to si musi poziadat, zvycajne to pride dost neskoro, trva im to ...

nikolkaa221
autor
28. aug 2011

dakujem velmi pekne za odpovede!

zajo79
28. aug 2011

rodicovsky dostane aj za august v plnej vyske, zalezi ako si to rychlo vybavi.

cize ak to stihne vybavit: v septembri dostane matersku do 20.augusta alikvotnu cast plus plnu vysku rodicovskeho. ak si to nestihne vybavit, rodicovsky jej vyplatia spatne v oktobri.

lenka311
29. aug 2011

V septembri dostane aj rodičák, aj materskú. Bol to najkrajší mesiac 😎 😎 😎 😎
Materskej dostane časť - 20krát to čo jej vychádza materská na deň a rodičák v plnej výške - 190,10EUR
. Teda ak si ho už stihla vybaviť, inak ho potom dostane doplatený spätne.

mandy29
29. aug 2011

@lenka311 to jak myslíš s tým rodičákom? keď mi končí materská 28.11. tak dostanem aj materskú aj rodičovský? a kedy to treba ísť vybaviť?

vierkasteffi
29. aug 2011

a to ked skonci materska tak sa neprechadza automaticky na rodicovsky to treba ist niekam vybavit som z toho jelen 😖

vierkasteffi
29. aug 2011

@miskatn a kam a kedy treba ist o to poziadat ake papiere k tomu treba?

littledevil
30. aug 2011

@vierkasteffi Ak prechadzas na rodicovsky, musis si ist vybavit papiere na UPSVR - ja som tiez myslela, ze sa prechadza automaticky z materskej na rodicovsky a potom som bola prekvapena, ked mi nenabehli peniazky na ucet. Tak som volala na urad a oni, ze tam nemaju moju ziadost 😒 Takze si musis podat ziadost o rodicovsky prispevok. 😉

lenka311
30. aug 2011

@mandy29 V ten mesiac ako končí materská. U Teba v novembri, tak okolo 15teho si to choď vybaviť - a Ty to budeš mať finančne super.. Mala by si dostať za celých 28dní materskú aj ten rodičák - 190,10EUR
Inak to doplatia spätne. Dostane aj materskú aj plný rodičák, teda ak sa zákon nejako nezmenil. Mne to tak vyšlo ešte minulý rok, takže na sto percent neviem, ale ja som dostala aj materskú aj rodičák a v plnej výške, z tej materskej časť - ja som to mala k 9. Takže len za 9dní materská a rodičák v plnej výške za celý mesiac.. potešilo. 😎