Ako to funguje s ukončením rodičovskej dovolenky?
chcem sa spitat kamaaratke skoncila materska 20.augusta tak v septembri uz peniaze nedostane?
za august dostane peniaze v septembri, ale samozrejme za september uz nedostane materske, ale len rodicovske, ale o to si musi poziadat, zvycajne to pride dost neskoro, trva im to ...
dakujem velmi pekne za odpovede!
rodicovsky dostane aj za august v plnej vyske, zalezi ako si to rychlo vybavi.
cize ak to stihne vybavit: v septembri dostane matersku do 20.augusta alikvotnu cast plus plnu vysku rodicovskeho. ak si to nestihne vybavit, rodicovsky jej vyplatia spatne v oktobri.
V septembri dostane aj rodičák, aj materskú. Bol to najkrajší mesiac 😎 😎 😎 😎
Materskej dostane časť - 20krát to čo jej vychádza materská na deň a rodičák v plnej výške - 190,10EUR
. Teda ak si ho už stihla vybaviť, inak ho potom dostane doplatený spätne.
a to ked skonci materska tak sa neprechadza automaticky na rodicovsky to treba ist niekam vybavit som z toho jelen 😖
@miskatn a kam a kedy treba ist o to poziadat ake papiere k tomu treba?
@vierkasteffi Ak prechadzas na rodicovsky, musis si ist vybavit papiere na UPSVR - ja som tiez myslela, ze sa prechadza automaticky z materskej na rodicovsky a potom som bola prekvapena, ked mi nenabehli peniazky na ucet. Tak som volala na urad a oni, ze tam nemaju moju ziadost 😒 Takze si musis podat ziadost o rodicovsky prispevok. 😉
@mandy29 V ten mesiac ako končí materská. U Teba v novembri, tak okolo 15teho si to choď vybaviť - a Ty to budeš mať finančne super.. Mala by si dostať za celých 28dní materskú aj ten rodičák - 190,10EUR
Inak to doplatia spätne. Dostane aj materskú aj plný rodičák, teda ak sa zákon nejako nezmenil. Mne to tak vyšlo ešte minulý rok, takže na sto percent neviem, ale ja som dostala aj materskú aj rodičák a v plnej výške, z tej materskej časť - ja som to mala k 9. Takže len za 9dní materská a rodičák v plnej výške za celý mesiac.. potešilo. 😎

dostane za cely august este v septembry.mne skoncila materska ..,teda rodicovska po spravnosti,..9.12 a v january som dostala za cely december peniaze 😉