Ako ukončiť rodičovskú dovolenku a získať podporu?
Ahojte
Chcela by som sa popytat, informovat.
Som zamestnana v jednej firme. Pocas zamestnania som mala 2 porody retazove. Chcela by som ist na podporu nakolko viem ze keby sa vratim do prace dlho by si ma tam nenechali. RD mi konci 3.9. Zaujima ma to ze ci je najlepsie spravit tak ze ist do prace na jeden alebo na dva? dni akoze na dovolenku a zvysok dovolenky si nechat preplatit? A potom sa ist zahlasit na urad vlastne od 4.9 alebo od 5.9.?
Dakujem
Do septembra máš času dosť na to ,aby si si našla inú prácu, alebo si zvýšila klasifikáciu.
@91erika94 ja som tak mala, skončil mi rodicak, ešte pred tým par dni mi bolo oznámené, ze dostanem výpoveď... Tak po rodičaku som si vyčerpala 2dni dovolenky, podpísala výpoveď s odstupným + preplatenie zvyšku dovolenky (21dni) a išla na úrad práce a žiadala podporu, ta mi vyšla maximalna. A mám platený čas na hľadanie novej prace 😉
@4katarinakralova5 dakujem krasne za odpoved
@pe_mi nie je problem si najst pracu ide o cas. Nie vsade sa da nastupit od 8 rana. Plus ked budu deti chore musi byt niekto (ja) s nimi doma. Kedze maly nastupuje do skolky bude urcite casto chory takze ja budem casto s nim alebo s oboma detmi doma. Dakujem za komentar mimo otazky
Akože áno máš pravdu,ale to je problém väčšiny ľudí. Je to riešenie s tým úradom len zas dokedy. Lebo nikdy nevieš ako často bude dieťa choré. Starší býval malo chorý,ale za to dcéra furt. A to ešte nastúpila skôr do škôlky keďže je december. Síce mňa zobrali naspäť do práce ale chvíľu som dochádzala do iného mesta keďže tam bola dlhodobo PN. Po čase som dala žiadosť na skrátený úväzok keďže bola stále chorá prvý rok. Tak skús aj ten úväzok taký . Však máš vždy dosť hľadať prácu aby ti to vyhovovalo.

@91erika94 prečo si do septembra nenájdeš niečo iné keď vieš, že tam by si ťa nenechali?skúšaj iné ponuky.musiš ísť na podporu?