Ako vybaviť pôrodný príspevok?
Ahojte ako to je teraz s pôvodným-kočikovým ? Vybavuje sa niečo, počula som že automaticky to vyplati úrad prace soc.veci a rodiny , ale ako to vedia kde to majú poslať ak nemajú moje číslo účtu ani nič podobne? Ďakujem
@anonym_autor ano, posielaju automaticky. Tehotensky prispevok ste nedostavali? Posielaju na to iste cislo uctu..
@karolinakr_ba dostávala ale pokiaľ viem tehotensky sa vypláca sociálnou poisťovňou nie úradom práce.
@anonym_autor prídavok na dieťa nič?
nevypisoval sa papier?
Fuh ja ani neviem od koho co bolo vyplacane.. Prisla za mnou pani, co riesi administrativu na sestonedeli, ze teda po rodny list sa mame zastavit tu a tu a kocikovne netreba vybavovat, automaticky budu posielat na ucet kde chodil aj tehotensky prispevok..Mozno to nahlasuje porodnica?! Neviem..
Su prepojeni, UP a SP.
vyplacaju automaticky, ak nemaju cislo uctu, tak sa sami ozvu ze potrebuju cislo uctu. rodila som v maji
Zavolaj si na úrad práce po mesiaci od narodenia dieťaťa áno posielajú automaticky ale kým neevidujú ošetrujúceho lekára dieťaťa tak ho nepošlú ja som čakala tri mesiace na to a peniaze nikde tak som si papierovačky musela riešiť sama .Pri druhom som automaticky volala na úrad práce po mesiaci či majú všetky údaje aby som zase nečakala na to niekoľko mesiacov

@anonym_autor ano, posielaju automaticky. Tehotensky prispevok ste nedostavali? Posielaju na to iste cislo uctu..