icon

Ako vybaviť príspevok na dieťa?

helena2248
8. júl 2013

Ahojte maminky, mohli by ste mi poradiť, akým spôsobom a kde sa vybavuje príspevok na dieťa či už tých 150 eur alebo po dožití bábäatka 28 dní 830 eur? Čo všetko k tomu treba a kedy sa to vybavuje? Ďakujem pekne. 🙂

alexinka27
8. júl 2013

Ahoj, to sa vybavuje na urade práce, kde ti daju potrebne tlačivá kt. vypíšeš. A na tých 830 eur - to ti potvrdí detská dr. že sa bábätko dožilo 28 dní a ešte aj potvrdenie od svojho gynekologa doložíš k tomu, že si sa počas tehotenstva zúčastnovala pravidelných prehliadok. Ale tam ti všetko vysvetlia a povedia

monikajaco
8. júl 2013

vsetko najdes na nete ... Googluj ... su tam aj formy co treba vypisat alebo jednoducho ked sa ti narodi babo a si na svk tak chod rovno na urad socialnej prace a rodiny ... http://www.employment.gov.sk/prispevok-pri-naro... http://www.employment.gov.sk/priplatok-k-prispe... inak priplatok k prispevku je 678 e a prispevok pri narodeni je 151 e takze dokopy je to 830 e ,... na tychto linkoch sa vsetko dozvies co potrebujes vediet ...

helena2248
autor
8. júl 2013

Aha tak super a na tych 150 eur, co pride hned po porode to sa vybavuje pred narodením bábätka alebo až po pôrode? 🙂

slavka034
8. júl 2013

@helena2248 papier na 150 eur Príspevok pri narodení dieťaťa dostaneš na matrike,keď si pôjdete pre rodný list.Ak chceš tak ten papier môžeš zaniesť na úrad.Tlačivo na Príplatok ku príspevku pri narodení dieťaťa je dobré si stiahnuť z netu a potvrdené pediatrom,že sa bábo dožilo viac ako 28 dní,plus potvrdenie tvojho gynekológa,že si sa zúčastňovala prav.prehliadok a aj potvrdenie zo zdravotnej poisťovne,že si bola zdravotne poistená treba zaniesť na UPSVaR.

gapa
8. júl 2013

@helena2248
@slavka034
potvrdenie zo zdr.poisteovne treba len ak je dieťa narodené mimo eu

slavka034
8. júl 2013

@gapa ja som dávala na UPSVaR a to mám dieťa narodené tu

gapa
8. júl 2013

@slavka034
zaujímavé, myslím aj na tlačive je to uvedené, ako som písala, ale nepozerala som si teraz. A to si oni žiadali, či ty si sama dala.