Ako vypočítať materské z minimálnych odvodov SZČO?
Prosím aké vychádza materské z minimálnych odvodov SZČO? Ďakujem
ak živnostník platil počas roku 2025 minimálne sociálne odvody (zo základu 715 eur), jeho denný vymeriavací základ mu vyjde 23,5068 eur. Materské bude predstavovať 75 % z tejto sumy, teda 17,63 eur na deň. V mesiaci, ktorý má 30 dní, tak bude výška jeho materskej dávky 528,90 eur.
@anonym_c4758f dosť bieda
ak živnostník platil počas roku 2025 minimálne sociálne odvody (zo základu 715 eur), jeho denný vymeriavací základ mu vyjde 23,5068 eur. Materské bude predstavovať 75 % z tejto sumy, teda 17,63 eur na deň. V mesiaci, ktorý má 30 dní, tak bude výška jeho materskej dávky 528,90 eur.
@anonym_c4758f Ďakujem velmi pekne, tak je to viac ako rodičovsky, aj keď o par eur 🙂 a tehotensky prispevok sa ako počíta prosím?
ak mas moznost, tak sa u niekoho "fiktívne" zamestnaj, zaplatte odbody alebo dobrovolne nemocenske 270dni.
ak mas moznost, tak sa u niekoho "fiktívne" zamestnaj, zaplatte odbody alebo dobrovolne nemocenske 270dni.
Ale v odvodoch je nemocenské, pozerala som to, že treba navýšiť celé odvody nejde navýšiť len nemocenské.
Ten minimalny tehotenský prispevok 300€ by platil aj mojom pripade?
@anonym_32597c takto jednoducho to už nefunguje, čiže neradila by som, aby jej nevzali aj to málo, čo má dostať .
@anonym_32597c nenavadzaj na podvod.
@anonym_32597c nenavadzaj na podvod.
@anonym_87e098 lebo ty si nikdy nepodviedla👍 a nech to spraví, ona od statu nikdy nic viac nedostane. a?
@anonym_87e098 lebo ty si nikdy nepodviedla👍 a nech to spraví, ona od statu nikdy nic viac nedostane. a?
@anonym_32597c a vsetci sa cudujme, ze ako to tu vyzera....
@anonym_87e098 ono to takto nemozes brat, ver, ze živnostník neparazituje na state a ani nikdy nebude. Ona možno hned pojde do prace co ty si mozno sedela doma kludne s dietatom 3 roky.
@anonym_87e098 prečo si myslíš že všetci szoč su banda zlodejska
ano niekto krati , niekto dph toči
ale su szoč čo skutočne daju všetko na fakturu a maju klud,nepotrebuju sa znižovat na čierno
alebo je napr čast , čo proste robi poctivo lebo vie že nemá znamosti a nemá na pokutu ..
@lizatko1009
@sara07 ja som nikde slovo banda zlodejska nepouzila. To niekto iny tu navadza na podvod.
Ja narazam na anonym, co radi podvod. Ak niekto odvadza to co ma, samozrejme dostane na co ma narok... Ale radit fiktivne sa zamestnat?
@lizatko1009
@sara07 ja som nikde slovo banda zlodejska nepouzila. To niekto iny tu navadza na podvod.
Ja narazam na anonym, co radi podvod. Ak niekto odvadza to co ma, samozrejme dostane na co ma narok... Ale radit fiktivne sa zamestnat?
@anonym_87e098 však ked vedia finte o fiktivnom zamestnani aby mala vyššiu matersku čo to neriešia , nemaju čas lebo čurilovci su prednejší
maju možnost to zmenit , maju
maju potrebu to zmenit nemajú
čo robia nadavaju a žmykaju szoč a rieši si veci aby nesedeli