Ako vyrátať najlepší termín na materskú?
Ahojte,
termín pôrodu mám 22.5., vyrátané som mala, že by mi to vyšlo najlepšie ísť 3.4. 2024 - čiže 7 týždňov pred termínom pôrodu.
No doktorka tvrdí, že mi do papiera môže dať buď 6 týždňov pred pôrodom, alebo 8 týždňov pred pôrodom.
Pritom všade som čítala, že si to ženy môžu určiť samé.
Smiem sa pýtať ako to teda je ? Mám si stáť za tým, že 7 týždňov, alebo je možné že to sociálka neschváli ?
Je to vyrátané presne na 7 týždňov, žiadne dni plus mínus, preto nerozumiem že je s tým problém.
Ďakujem
@yogagirl Ďakujem, a môžem ísť teda presne 7t, myslíš že to je ok?
A si na rizikovom?
V rozmedzí 8-6 týždňov pred pôrodom si môžeš vybrať akýkoľvek dátum. Nástup na materskú ani nie je v časti, ktorú vypĺňa lekár, ale v časti, ktorú vypĺňa poistenkyňa, čiže ty.
Tiez som nemohla ist 7. Bud 6 alebo 8. Podla mna niektori gyn. to tak robia aby zeny nespekulovali mozno z toho maju problemy ak vyjde kazdej druhej ze jej md koncila v predposledny den v mesiaci. Ak sa ti este chce robit chod 6 ak nie chod 8.
8 tyzdnov uz nieje podmienené rizikovým tehotenstvom, môžeš ist bud 6 alebo 8
@yogagirl nie som, súvisí to s tým nejako?:/
včera som sa dovolala na sociálku a je na žene, ktorý dátum si vyberie, v rozpätí 8-6 týždňov. Vraj to nemá vypĺňať DR, tú kolonku s termínom, ale ja 😀
Pokial si zamestnana sama si urcis datum nastupu a do.toho ti nemoze.lekar kecat ziadne rizikove ano nerizikove.pokial prechadzas z rodicaku je to ine tam to vypisuje lekar a je to len tych 6 tyzdnov ani o chlp viac.

8 týždňov môžeš ísť ak si na rizikovom, 6 týždňov môžeš alebo nemusíš, môžeš nastúpiť aj dňom pôrodu.