Ako využiť rodičovský príspevok pri dvoch deťoch?
Ahojte, mám len rýchlu otázku.
Dieťa staršie v septembri až po nástupe do škôlky bude mať 3 roky.
Mám ešte tých pár dní využiť RD na ňu a neskôr si dať deň po narodeninách nastup na RD s mladšou? 🙂
Ďakujem za odpoveď.
Keď v septembri dieta dovŕši tri roky tak v októbri treba ísť riešiť RP na druhe dieta nakoľko to vyplácajú mesiac spätne
@zojanka áno RP som myslela ... chápem no staršia ma 3r 9.9 čiže od 10.9 budem na RD s mladšou nie? 😊 čiže tým pádom mi musia v októbri vyplatiť aj za staršiu aj mladšiu? ... chápem tomu že dovŕši 3r ale neberie sa do úvahy celý mesiac 🫥🤔ak by sa bral že si podám na staršiu od konca tohto mesiaca do konca septembra, tak super ale to asi pochybujem nepoberá sa na dieťa dlhšie ako do 3r rokov, čiže dňom 3r sa RP zastavuje? A co tie dni potom do konca mesiaca? 🙂 dúfam že ma pochopíte lebo mám v tom guláš a naozaj neviem čo mám do žiadosti napísať 🙂
Ďakujem už som to doriešila ☺️ mám všetko spracované
Subeh rodicovskych prispevkov nie je mozny, aj ked ma niekto 3 deti do 3 rokov dostane len jeden, ty teda dostanes v oktobri posledny za september za starsie dieta (dovrsenim 3 rokov narok zanika ak nesplnas podmienky na predlzeny) a od oktobra ti priznaju rodicovsky prispevok na mladsie dieta, treba ale podat ziadost na UPSVaR
Co sa tyka rodicovskej dovolenky ta je relevantna hlavne pre zamestnavatela, predpokladam, ze si ho informovala, ze sa do prace nevracias, ak zamestnana nie si tak nic a pocas poberania rodicovskeho prispevku si poistenec statu
@petamich ahoj, ďakujem pekne 🙂 áno náležitosti ohľadom práce to viem 🙂

Ak myslíš RP - rod.príspevok, tak ten sa vypláca za celý mesiac. Čiže za september ti príde ešte celý RP na staršiu, potom si podáš žiadosť a budeš poberať RP na mladšiu od októbra. Nedostaneš 2 RP za jeden mesiac.