icon

Ako získať nárok na materskú dovolenku počas tehotenstva?

dada0301
9. apr 2025

Ahojte,
Dá sa počas tehotenstva (4.mesiac) získať nárok na materskú dovolenku?
Švagriná mi povedala, že áno, ak bude mať akokeby 3 práce a platiť si vyššie odvody. Že vtedy stačí len 3 mesiace. Len nikde to neviem nájsť.
Ďakujem

Strana
z2
balerina2025
9. apr 2025

bo ze moj a zase dalsia co riadne nepracovala a caka dieta?

dada0301
autor
9. apr 2025

@balerina2025 nie len ma zaujíma či sa to dá

guudy
9. apr 2025

@dada0301 ak nemas narok na matersku, tak ju ani mat nebudes. Nie, neda sa doplatit si chybajuce dni poistenia. Uz tu raz bola nedavno identicka tema…
Tie podmienky naroku na matersku su nastavene presne proti takymto spekulantom…

zuzkaa1991
9. apr 2025

@dada0301 do dátumu porodu alebo do nástupu na MD musi byt matka poistena nemocensky 270dni(nemocenské poistenie odvody) staci si vypocitat dni ktore mate.odpracovane (zaplatene odvody) priebehu 2r ;) a podla toho viete PN sa nepočíta. Do toho

monicazbb
9. apr 2025

@dada0301 Radšej sa poraď s dobrou účtovníčkou, je to trochu komplikovanejšie.Áno, 3 mesiace stačia platiť vyššie odvody ,ale v starej praci musiš dať výpoveď .

mamina7070
9. apr 2025

@monicazbb ale ona nepracovala tak co sa jej ma zapocitat

dostanes az RP (ten nizsi) od porodu mesiac spatne na tehotenske ani materske narok neni

lilinka88
9. apr 2025

V podstate má pravdu, ak by si mala 3 mesiace súbežne 3 pracovné zmluvy a uplatníš si iba z jednej, tak tie dni nazbieraš. Či by ti to aj prešlo cez SP je otázne

katkaseiner
9. apr 2025

@lilinka88 len kde by ju vzali do 3 prac 🤔

lilinka88
9. apr 2025

@katkaseiner na to sa nepýtala, neriešim

balerina2025
9. apr 2025

@lilinka88 :D snad nie su ti na socialke tak blbi, lebo ak ano, zozeriem kefu

lienka.7
9. apr 2025

@dada0301 no však nech počká, ako jej to SP zamietne ako účelové... to bude potom pindania a nadavok👌🤣

balerina2025
9. apr 2025

@lienka.7 ja inac vazne nechapem, zeny ostavju tehotne a su bez prace. tak ja neviem, nechcem urazat, ale naozaj ak toto je nasa mentalita, len cerpat davky a co najviac, sa necudujem, ze Slovensko je kde je. dostavat a nerobit. a za co ....

lienka.7
9. apr 2025

@balerina2025 no je to tak, lebo takí smejdi im to neustále vtlkaju do hlavy...ze si stále niečo môžu "vybrat" a pod. A ty sa divis ? Inak to, čo prešlo 2-3 roky dozadu teraz už tak ľahko neprejde. Sa teším ze SP sa konečne prebudila a riesie takéto podvodnicky čoraz viac (aj vychcanych tatinkov, ktorí chcú pobetat matersku aj plat). Verím, že sa čoskoro prebudí aj UPSVaR a stopne týmto lemram aj tie ich účelové podpory. Je to tiež len otázkou času, lebo peňazí niet. To tu bude potom vypisovaniaaaa, uvidíš 👌

balerina2025
9. apr 2025

@lienka.7 jaj maximalka z minimalky, to je cista koprfildovka , hned po rodicaku, ucelove 1 dnove dovolenky ci PNky pocas materskej dovolenky.....dalsi bonbonik.

sticker
lienka.7
9. apr 2025

@balerina2025 inak sa mi paci, ako raz jedna napisala nášmu pánovi M.na FB, ze to co jej za "poplatok" jej nakoniec na SP neprešlo. Odpísal jej, aby sa súdila🤣🤣🤣 v tomto štáte? 🤣🤣🤣 fakt super rada, chcem odrbat, neprejde mi to a idem sa ešte aj sudit 👌👌👌

balerina2025
9. apr 2025

@lienka.7 no konecne davkarkam nadidu krusne casy, hura

volterra
9. apr 2025

@lienka.7 a ešte sa jej z tých 3 firiem, ktoré ju fiktívne tehotnú na 3 mesiace zamestnajú, pekne poďakujú, keď im tam SP urobí takú "malú námatkovú kontrolu".

lilinka88
9. apr 2025

@lienka.7
@balerina2025 bráni vám niečo zamestnať sa na niektorom úrade a aplikovať vaše názory do praxe? Či takto na nete to ide lepšie, ponadavat?
Mimochodom, podporu tiež vypláca SP, tak už keď niečo komentujem nonstop, aspoň si urobím prehľad ako to funguje a kto čo vypláca...

balerina2025
9. apr 2025

@lilinka88 och vitaj slecna

balerina2025
9. apr 2025

@lilinka88 ja viem ze podporu riesi SP ale dakujem ti, uz si mi tu chybala

lilinka88
9. apr 2025

@balerina2025 dodatok o podpore bol určený @lienka.7

balerina2025
9. apr 2025

@lilinka88 aj ked zachvilu uz ani na podpory nebude. uz nebude na nic. aj v PN plateni chceli robit dake zmeny zas. ale uz si presne nepamatam

dada0301
autor
9. apr 2025

@lienka.7 akože aj mne to príde dosť divné 🤣 lebo ja som študentka a chodím s jej bratom a sa nás pýtali kedy bábo, tak som jej povedala že chcem dokončiť VŠ, zamestnať sa a potom aby mi vyšla materská... A ona toto na mňa 🤣

balerina2025
9. apr 2025

@dada0301 a nie je naozaj lepsie prve skolu dokoncit, mozno dakde sa na cas zamestnat a potom si zakladat rodinu? naco dieta hned pocas studia, jasne ze potom chybaju peniaze a potom zas budes problem si pracu hladat, lebo ziadna prax...

dada0301
autor
9. apr 2025

@balerina2025 áno, už som tu písala, že tak to plánujeme 😀

kivivi
9. apr 2025

Zeny, neviem, preco tu utocite na autorku a ostatnych, ktori si dokazu vdaka zle napisanemu zakonu vybavit davky, aj ked zdanlivo na ne narok nemaju. Raz ked ten zakon je tak zle spraveny, boli by hlupe, keby to nevyuzili. Radsej utocte na politikov, ktori zakony pripravuju a schvaluju. Uprimne tym zenam zavidim, ja v tomto chodit neviem, takze aj ked som pracovala aj medzi detmi, na matersku som mala narok len pri prvom a rodicak mam vzdy nizsi. A zjavne niekto s vasim zmyslanim pracuje aj v socialnej poistovni, lebo tie ich "rady" casto smeruju presne k tomu, aby clovek nic nedostal.

dada0301
autor
9. apr 2025

Ďakujem baby za odpovede 😀 veľmi ma to zaujimalo, či sa dá takto oklamať systém a teda sama som zvedavá ako to so švagrinou dopadne 😁

balerina2025
9. apr 2025

@kivivi tak dalej na nich makaj, lebo to ide aj z tvojich penazi. 🙂 pekny vecer

dada0301
autor
9. apr 2025

@kivivi ja v tom tiež neviem chodiť, keďže ešte som nemusela takéto veci riešiť 😀 ale raz isto budem
Popravde ja by som ani nešla s takou prosbou za niekým aby ma zamestnal.. ani po známosti by som ani nemala ísť ku komu 🤣
Takže niektoré ženy majú šťastie, že majú také známosti a ak to naozaj takto ide

balerina2025
9. apr 2025

@dada0301 inac uz aj SP dost ide po krku takymto zamestnaniam 3 mesiace pred porodom. ale je to na kazdej ci pojde do risku.

Strana
z2