Ako zrušiť rodičovskú dovolenku po nástupe otca?
Ahojte , potrebujem nejake tlacivo na zrusenie rodicaku? Od 20.1. v pondelok nastupuje muž na matersku. Na urad prace som poslala dnes mail že nech mi zrusia rodicak. Ak je niekde tlacivo tak mu to poslem mailom. Dakujem za rady.
@barus26 dobre dakujem, a to nevadi ze od pondelka ide muz na matersku a v zajtra alebo piatok to pošlem poštou?
no mohla si to riešiť aj skôr ale tak čo už😀 môj ide od 25.1. a niesla som to osobne 10.1.. A už ma schválenú materskú? asi ešte nie či? sa mi zda, že tam treba presne aby bol ten rodicak odňatý aby jemu schválili
@barus26 no poslem to asi hned zajtra a v podstate v piatok by to aj mohli zrusit ..skusim tam eate aj zavolat pre istotu zajtra..
@barus26 no žiadosť na tú materskú ide podať v piatok, tak mu bolo povedané na sociálke že posledný deň práce keď ukončí tak nasledujúci deň má priniesť.
aha no toto neviem lebo mužovi to tam oni posielajú z prace🙂
@biii7 ahoj ty máš len povinnosť podať túto žiadosť o odňatie RP, ak sa vraciaš do prace tak aspoň mesiac pred nástupom im oznámiť, že sa vrátiš. Musíš mať presny dátum kedy muž nastupuje na materskú. Môj nastupuje 25.1. a teda k 25.1. som žiadala aj o odňatie rp. Muž musí tiež aspoň mesiac pred požiadať v práci písomne o materskú dovolenku, vypisuje sa aj tlačivo na SP, v našom prípade to muž odovzdal v robote a oni to už odovzdajú na socialku.
@barus26 Ďakujem. Ja som nezamestnaná. Muz ešte nepovedal, že chce ísť na materskú ani papier ešte nedal, ale chcel by ísť v marci teoreticky alebo vo februári. Dúfam, že mu to schvália v práci. Neviem preto aký dátum dať na to tlačivo teoreticky.
Do sociálky aké tlačivo treba? On musí ešte niečo vyplniť?
@biii7 v práci to musia rešpektovať, je to jeho právo. Pokiaľ spĺňa podmienky tak sociálka to schváli. Do socialky treba vypisat tlačivo žiadosť ineho poistenca o materské, vzor je na nete. To potom odovzdá v práci, oni mu to musia potvrdiť a následne si to potom buď on sám odnesie na SP alebo to pošlú prace a ušetria mu cestu
@biii7 áno, my sme už tiež dávali a žiadať o ukončenie som bola az v piatok. Oni by už mali byt prepojený a buď by si to mali vedieť nejako pozrieť cez systém alebo sa skontaktovať s upsvar. Pripadne keď sú ešte niekde za opicami tak si vyžiadajú tlačovo od nás. Potom ho doložíš keď ho budeš mať.

áno potrebuješ. Napíš do googlu žiadosť o odňatie RP, je na to vzor. Riešila som to pred týždňom. Mailom to nestaci. Buď musíš osobne, poštou alebo elektronicky cez slovensko.sk