Aký máte názor na materskú pre študentky?
Citam akurat prispevok vlamiry marcinkovej. Aky mate nazor na to, ze tehotna absolventka ma narok na matersku?
materskú ??? nie rodičovskú ??? veď materská sa vypláca z odvodov zo zamestnania
materskú ??? nie rodičovskú ??? veď materská sa vypláca z odvodov zo zamestnania
@irusa nie, matersku
Vlamira?
Kedze Modry konik mi otvoril oci ako krasne sa da "odrbavat" s najvyssimi materskymi a najvyssimi podporami, ze sa nestacim cudovat, tak ta tehotna absolventka mi naozaj pride uplne v poriadku. A ja s tym suhlasim. Studovala, zamestnala sa, otehotnela, ....narok je v poriadku.
@irusa nie, matersku
@anonym_autor pozor
tehotenská dávka pre študenku sa to vola
a matersku má nárok len vtedy ak je nemocensky poistena 270 dni , napr pracuje a plati si odovdy
takže ano môže mat matersku tak ako ina zamestnana baba alebo sozč čo si plati odvody
bolo by dobre si najskôr overit, pretože na matersku nemá narok každa študentka
@anonym_autor pozor
tehotenská dávka pre študenku sa to vola
a matersku má nárok len vtedy ak je nemocensky poistena 270 dni , napr pracuje a plati si odovdy
takže ano môže mat matersku tak ako ina zamestnana baba alebo sozč čo si plati odvody
bolo by dobre si najskôr overit, pretože na matersku nemá narok každa študentka
@sara07 nemas pravdu, tehotenske je jedna vec a materska je druha vec. My hovorime o tom, ze sa priprava na povolanie (skola) zapocita absolventke strednej alebo vysokej skole do odpracovanych dni, ak sa po absolvovani skoli zamestna a otehotnie. Nemusi byt nemocensky poistena 270 dni, moze aj menej ak pred tym ukoncila skolu.
@anonym_autor a to si akože teraz objavila ameriku? Veď škola sa započítava už od roku 2024...
@sara07 nemas pravdu, tehotenske je jedna vec a materska je druha vec. My hovorime o tom, ze sa priprava na povolanie (skola) zapocita absolventke strednej alebo vysokej skole do odpracovanych dni, ak sa po absolvovani skoli zamestna a otehotnie. Nemusi byt nemocensky poistena 270 dni, moze aj menej ak pred tym ukoncila skolu.
@petamich Dôležité upozornenie: Ak študentka nepracuje a nie je dobrovoľne poistená, nemá nárok na tehotenské a materské zo Sociálnej poisťovne, ale len na tehotenské štipendium a následne štátne sociálne dávky, informuje Sociálna poisťovňa.
Tu uz sa rozdava vo velkom.
@petamich ano to je pravda študium sa jej započitava ako píšeš ale podmienka je uspešne ukončenie
Upozornenie: Ak po škole hneď nenastúpite do práce, nárok na materské zo Sociálnej poisťovne pravdepodobne nevznikne, pretože nebudete mať zaplatené poistné z aktívneho zamestnania v čase pôrodu.
@petamich ano to je pravda študium sa jej započitava ako píšeš ale podmienka je uspešne ukončenie
Upozornenie: Ak po škole hneď nenastúpite do práce, nárok na materské zo Sociálnej poisťovne pravdepodobne nevznikne, pretože nebudete mať zaplatené poistné z aktívneho zamestnania v čase pôrodu.
@sara07 no a o tom hovorime 🙂 ze za istych podmienok, sa studium zapocita a vznikne narok na matersku aj ak nestihla odpracovat resp. nazbierat 270 dni nemocenskeho poistenia.
@anonym_autor no podla man ma studentka v prvom rade vediet ci chce studovat ci mat dieta. teraz nepisem, o mamicke co sa rozhodla sutdovat v neskorsom veku, a mala co to odrobene a odvodene do statu. Urcite by som zrusila TEHOTENSKE PRE STUDENTKY , lebo to uz je vrchol. Nech prispevok maju, ale nie 500 euro, ci 400 , nakolko taka co v zivote nrobila, podla mna nema narok. takto si aspon premyslia kedy je cas venovat sa studiu a kedy je cas na zalozenie rodiny. takto bohapusto rozdavame aj tym, co v zivote ani prstom nepohli. vyborne, plesam. a recicky o tom, ze taka bude este do dcohodku robit viac nez dost, NEPRIJIMAM.
uprimne ja som za aby bolo tehotenske, materske, pre tieto baby
za cely život si to ešte odmakaju čo dostanu ... všetci hekaju že sa nerodia deti, alebo neskoro , tak prečo nepomôct tymto babam
pochybujem že budu od skončenia vš retazovo rodit, tak pár ano že tak funguju ôôô ale nebudeme kopat do zvyšku pre to
na iné kraviny sa v tomto štate vyhadzuju prachy tak prečo nie na deti a rodinu
@anonym_autor no podla man ma studentka v prvom rade vediet ci chce studovat ci mat dieta. teraz nepisem, o mamicke co sa rozhodla sutdovat v neskorsom veku, a mala co to odrobene a odvodene do statu. Urcite by som zrusila TEHOTENSKE PRE STUDENTKY , lebo to uz je vrchol. Nech prispevok maju, ale nie 500 euro, ci 400 , nakolko taka co v zivote nrobila, podla mna nema narok. takto si aspon premyslia kedy je cas venovat sa studiu a kedy je cas na zalozenie rodiny. takto bohapusto rozdavame aj tym, co v zivote ani prstom nepohli. vyborne, plesam. a recicky o tom, ze taka bude este do dcohodku robit viac nez dost, NEPRIJIMAM.
@anonym_65ff34 však má cely život na to aby si na tie odvody nazbierala , ja som za im pomôct, ked su prachy na kšefky pre vyvolených
pre pár študentiek no tak,
@anonym_65ff34 však má cely život na to aby si na tie odvody nazbierala , ja som za im pomôct, ked su prachy na kšefky pre vyvolených
pre pár študentiek no tak,
@sara07 studentka ma studovat. a nie medzitym rodit. ozaj je taky problem, sa rozhodnut, co vlastne v zivote chceme? potom placu, ze nemaju nic nasetrene. mna nezaujima, ze ma cely zivot na splatenie odvodov.
@anonym_65ff34 tehotenské pre študentky si riešia školy ako tehotenské štipendium, to nevypláca sociálna poisťovňa. A klasické tehotenské nie je mesačne ani 400€ pokiaľ nemá žena nadštandardný plat
za rok 2024 bolo vyplatených 17 0000 tehotenských prispvkov , maximalny vyška je 389 €
vypláca sa od začiatku 27. týždňa pred očakávaným dňom pôrodu.
čiže cca 6,6 mega, jedny oslavy snp vyšli na 3,2 mega napr
až na to že tu máme deti , budme radi že sa narodili a nemusime neskôr platit IVF
z takých oslav snp od vlady smeru máme čo ???
@sara07 v čase pôrodu nemusí byť aktívne nemocenské poistenie a úspešná absolventka SŠ alebo VŠ nemusí mať ani 270 dní nemocenského poistenia len z práce. Úplne jej stačí si zaplatiť pár dní dobrovoľne poistenie napríklad
@sara07 studentka ma studovat. a nie medzitym rodit. ozaj je taky problem, sa rozhodnut, co vlastne v zivote chceme? potom placu, ze nemaju nic nasetrene. mna nezaujima, ze ma cely zivot na splatenie odvodov.
@anonym_65ff34 čiže radšej nech ide na potrat a v 30 riešit ivf ...
nie je lahšie pre všetkych porodit dieta a potom doštudovat ?
a našetrene nemaju ani rodiny kde sa deti narodili po 35 s ukočenymi školami
v tejto dobe ma neskutočne malo ludi urobenu rezervu
aha zase retorika svine neschopne ženy ale štat je to chudatko čo to musi tu živit , štat by mal šetrit na sebe nie na detoch
@anonym_65ff34 čiže radšej nech ide na potrat a v 30 riešit ivf ...
nie je lahšie pre všetkych porodit dieta a potom doštudovat ?
a našetrene nemaju ani rodiny kde sa deti narodili po 35 s ukočenymi školami
v tejto dobe ma neskutočne malo ludi urobenu rezervu
aha zase retorika svine neschopne ženy ale štat je to chudatko čo to musi tu živit , štat by mal šetrit na sebe nie na detoch
@sara07 preco potrat???? prepac, ak nechcem dieta, mam kondom, ci HAK. dnes mas nejaky nasrdeny den, dufam ze vecer fandis s tymto chticom aj Slovensku ❤
@sara07 v čase pôrodu nemusí byť aktívne nemocenské poistenie a úspešná absolventka SŠ alebo VŠ nemusí mať ani 270 dní nemocenského poistenia len z práce. Úplne jej stačí si zaplatiť pár dní dobrovoľne poistenie napríklad
@lilinka88 až tak som to nepozerala
uprimne a prečo nie ? ja jej to doprajem , to su spravne investovane NAŠE dane
ja som za aj za tehotenske štipedium, aj za tehotensky prispevok, aj za matersku pre nich
načo tu vlastne sme ? pre deti nie ? či pre machove steny, haciendy ? ??
@lilinka88 vyborne, este davajme rady, 👏👏👏👏 zadlzujte si deticky, aj tie Vase este viac.
@sara07 preco potrat???? prepac, ak nechcem dieta, mam kondom, ci HAK. dnes mas nejaky nasrdeny den, dufam ze vecer fandis s tymto chticom aj Slovensku ❤
@anonym_65ff34 a máme plnu hubu ako anonYm , hrrrrrrrrrrrrrrrrdinka
tak ked ostane tehotna má asi dve možnosti bud si to nechat a využit dávky alebo ist na interupciu . neviem o tom že by sa to dalo zavarit a odložit do špajze
aj anitkoncepcia zlyha , máš v pribalovom letaku presne napisane kedy, môže byt kludne aj zodpovedna a ostane tehtona ,
@lilinka88 vyborne, este davajme rady, 👏👏👏👏 zadlzujte si deticky, aj tie Vase este viac.
@anonym_65ff34 na to kolko si požičiava tato vlada , ako rozhadzuje je 6,6 mega kvapka v mori
otázka priorit, ale chapem , vlada je chudatko a matky su svine ktore su nezodpovedne a neviem čo ... pozdravujem na sumračnej
@anonym_autor nieje to úplne spravodlivé, ale ok budiš keď chcú aby stúpla pôrodnosť.
Mňa skôr irituje tehotenská dávka. Akože prečo, z akého dôvodu a logiky? Prečo má pracujúca zarábajúca žena dostávať nejakú tehotenskú dávku? Za to že je tehotná?

@anonym_autor taký, že by mala mať.