Allianz rizikové tehotenstvo
Ahojte, chcela by som sa spytat, ci ste sa niektora z Vas nestretla s niecim podobnym. Mam poistenie od Allianzu - investicne zivotne, kde mam pripoistenie usleho zarobku pocas PN. Cakacia doba na tehotenstvo je 12 mesiacov, tato doba ubehne v januari. Moja prva otazka je, ak otehotniem napriklad v oktobri, ale na PN budem az od januara, bude mi od toho januara normalne poistovna platit usly zarobok, ak som otehotnela pred cakacou dobou? Ci cakacia doba sa vztahuje iba na vyplacanie? A moja druha otazka je, ak som mala pred 4 rokmi zakrok kvoli kondylomom a brali mi aj z krcka, naozaj iba minimalne, ale predsa...budu mi vobec nieco preplacat? Na PN pojdem nie z dovodu toho zakroku, ale z dovodu ze pracujem s infekcnymi ludmi, cestujem skoro 100 km denne a maximalne 5 hodin denne spim, lebo mi to casovo skor nevychadza...ako bezdetna mam niekedy problem zvladat a pre tehotnu nie je zdravy takyto zivot. Dakujem
@platinumblond vsetko co pises su spekulacie az takmer poistovaci podvod. Ak budes pn z dovodu ze mas daleko do preáce, ziadna poistovna ti uslu mzdu za pn nevyplati. Musis mat potvrdenu chorobnu diagnozu, pravidelne chodit na kontroly a lekar musi zdovodnit preco si na pn. Nie je to take lahke.
@platinumblond cakacia doba ti konci v januari a az potom mozes otehotniet. a ak ta lekar vypise na PN ( z akehokolvek dovodu ) tak ti bude pn vyplacana bud jednorazvoo alebo mesacne,
mala som potraty, mala som rizikove tehotenstva, a mam aj poistenie allianz a samozrejme ja pn, na pn som bola tri rpedosle tehotenstva toto som si dala len pripostit, vtedy som uz vedela, ze budem na pn tak ako kazde tehotenstvo, poistovnu moje predosle tehotenstva nezaujimali, ani umrtie dcerky tesne rped porodom, proste nic aj ked som to spomenula . ( pracovala som v allianzi , a preto som vedela, ze nic sa mi nevyplati zamlcat )
@renatka100 a to lekar moze dat ako diagnozu na pn, ze ma pracu daleko ??? nemoze, nejaku dg vypisat musi a poistovna dalej skumat nebude, ci si to lekar nevymysla , tolkos kusenosti, kedze som v konkretnej poistovni pracovala a par tehotnych uz vratane mna, peniaze dostalo, nestretla som sa zatial s tym, ze by si niekto dg vymyslel, vzdy bol na to opravneny dovod ... a to, ze jej brali z krcka, je jedna z veci, ktore su v tehotenstve rizikovejsie a zena je viac sledovana, pripadne ju lekar hned vypise na pn, aspon co som sa postretala so zenami, kedze som kazde moje tehotenstvo velmi casto lezala v nemocnici
no určite ti lekár na pn nenapíše diagnózu " ma ďaleko do prace" 😂😂😂😂😂 . Takže ziadny poisťovací podvod to nie je. A teraz k veci: ak nastúpis na PN po uplynutí čakacej doby tak máš nárok na plnenie. Myslím že po novom to majú tak že môžeš aj skôr nastúpiť ale plniť ti budú samozrejme po uplynutí čakacej lehoty. najlepšie bude ak si tieto informácie overis prostredníctvom infolinky. Ja som tiež bola PN na rizikovom od začiatku kvôli predchádzajúcemu potratu a plnenie bez problémov. 🙂
zalezi aka poistovna
@renatka100 ved uz v nadpise temy pise o allianz
@zafir01 ok
ja mam v allianz poistenie a v 2015 bola doba 2m mesiace. pocita sa datum otehotnenia, cize nemozes otehotniet skor ako sta doba ubehne. mne to vyslo s rozdielom 2-3t a dostala som vyplatene (pocita sa po 29. dni pn), este aj pobyt v nemocnici mam poisteny, tak aj to. doniesla som papiere a rychlo prosli peniaze na ucet.
@renatka100 nejde o podvod, ide o to, ze zena sa chce poistit. ja som mala prve tehu sice problemove, ale v zahranici pojem pn poriadne nepoznaju. pri druhom som si chcela byt ista, ze ak by nastali komlikacie, tak mi nebude chybat mesacne na zivobytie.
@bobulko poistna udalost je nahodna udalost a preto vopred planovanie pn ako poistnej udalosti pred uzavretim poistenia moze byt posudzovane ako poistny podvod
@renatka100 pozri, poistovne to poistuju ( nie vsetky ) avsak stale mohla nastat situacia, kedy zena vobec neotehotnie, alebo potrati , alebolekar tzenu vobec nevypise na pn, lebo by na to dovod nie je ( ale dnes vieme, ake je jednoduche ostat v tehu na pn ) nemas ako dokazat zene, ze urobila poistny podvod, ak jej lekar napsie diagnozu, pretoze v takmer kazdom tehotenstve sa vie nieco najst, preco zenu moze lekar vypisat na pn....
pred zakladanim zmluvy sa pytaju aj na pripadne operacie, a tou ten zakrok, bol, ibaze nastal uz pred sledovanym obdobim ( pytaju sa na operacie 3 roky dozadu , a operaciu mala 4 roky dozadu )
nedefinovala by som to ako poistny podvod, pretoze tu zena vopred nema istotu ze tu pn vyuzije, ved ona este ani neotehotnela, a nech to znie kruto, ani nemoze vedie,t ci otehotnie, mozno to bdue trvat roky ... chapes, ani tehotenstvo sa naplanovat neda, lebo aj ked sa snazis kolko chces, nemusi prist, alebo moze hned aj skoncit . samo vedenie v danej poistovni vie o tomto, a vsetci jasne vedia, ze sa to vyuziva v prospech poistenej, a poistenie pn v tehotenstve, nemocnice, operacie ( je jasne ze v tehu je omnoho vacsie riziko, a ani nemocnici sa nikto tehotny nevyhne ) a v podstate toto je jedna z veci , na ktorej sa stava predaj IZP , ked sa ponuka zenam ( takto nam to bolo vzdy vysvetlovane na skoleniach.)
@zafir01 ale pani co zalozila tuto diskusiu planuje ist na pn a preto si chce zalozit poistku, nehovorim vo vseobecnosti
@renatka100 ja viem, to su ale plany, druha vec je, ci sa jej podari otehoniet a pod ( tym nic zle neprajem ) ono su to uz take spekulacie . ale ako pisem, uz na skoleniach nam skolitelia vzdy povedali " a ked poviete zene, ze ostane tehotna a bude na pn, + nemocnica + nahodne cisarsky rez..... " takto si zena pride na sumu v tisicoch €
Dakujem vsetkym za odpovede. Financnej poradnkyni neverim, odporucila mi ju kamaratka ale ta poradkyna mi tak strasne naklamala a vobec sa do veci nevyznala...dokonca mi povedala, ze cakacia doba je 2 mesiace...sama som si musela zistit ci to je naozaj tak lebo sa to jednej kamaratke nezdalo tak som si to overila inde. No a potom ked som ju konfrontovala s tym, ze je to 12 mesiacov, tak povedala ze dobre, ale otehotniet mozem skor ale poistovna mi zaplati az PN ked uplynie cakacia doba, to znamena ak otehotniem v 10/2018, peniaze z poistky mi pojdu az 1/2019. Ako citam, tak dalsia hlupost. Viete, ked si vyberiete financneh9 poradcu verite, ze tie veci ovlada a neoklame vas. Tak isto mi dala nepravdive informacie ohladom hypoteky a poistky na auto. Na obe som skaredo doplatila. Nechapem naozaj preco to ti ludia robia, ked nevedia.
@platinumblond tak 2 mes, bola cakacka predtym,, ved ak nieco aj neviem " novy agent " tak sa treba spytats tarsieho, ja mam na toto jendu pani, ta pracuje pre poostovnu uz 30 rokov , kedysi este pre byvalu slovensku, a tym, ze je to obycajna zena, skromna, vzdy mi ako byvala kolegina ale aj teraz poradi. a veci ohladne hypo a inych investicii, by som nikomu nezverovala do ruk len tak, an to som si sakra davala pozor a sli sme 80 km dalkeo aby sme nalsi spravneho cloveka ( teda uz 6 rokov mam o nom tu mienku, a zatial nas ani raz nesklamal ) poistky som si vybavovala mimo neho, on len hypo na dom a poistku an nehnutelnost a nejaku tu investiciu,aj to som behala ja za nim, nie on zamnou
Ahojte, reaugujem na poistenie PNky , Generali poisťovňa má poistenie PNky , ktorá kryje aj PN pri rizikovom tehotenstve. ČAkacia doba je 9 mes., výluka z poistenia je PN tehotenstvo po umelom oplodnení. Pn sa dá poistiť od 15. dňa alebo od 29. dňa., to znamená, že ak budete mať pn napr od 15. dňa poistenú, tak PN si môžete prísť nárokovať už po 15. dni trvania, a následne je PN vyplatená od prvého dňa spätne. Na výplatu máte 2 spôsoby, buď si budeme nárokovať poistné až po ukončení PN a príde Vám celá suma naraz, alebo budete posielať každý mesiac do poistovne PN že stále trvá a bude Vám poisťovňa posielať peniaze každý mesiac.
Ak si robíte životnú poistku, treba si najskôr dobre preštudovať všetky podmienky a čakacie doby hlavne a všetky výluky z poistného krytia. Poistka je veľmi dôležitá vec a ak nie je urobená dobre , tak vám je na ...
Pracujem pre Generali, ak máte nejaké otázky , rada zodpoviem : )
@zafir01 ja som ju mala odporucenu ako uzasnu sprostredkovatelku takychto veci, ktorej mama robi vela vela rokov tuto pracu a vo vsetkom sa s nou radi. Kamaratka ju pozna od malicka, ze ona ani nerozmysla ked bude riesit podobne veci ze to bude riesit s niekym inym...tak samozrejme som verila, ja blba. Teraz po tychto skusenostiach sa kamaratka chytala za hlavu, strasne ju to mrzelo, furt sa mi ospravedlnovala ze mi ju odporucila (co samozrejme nemusela, nedavam jej to za vinu) no a teraz si riesi hypo a podobne veci a povedala ze s nou ani nahodou...proste som mala smolu
@renatka100 no tak v tom pripade je vsetko poistny podvod, kedze sa clovek poistuje pre pripad urazu a teda pocita s tym, ze sa to moze stat. cize z toho vychadza, ze potom ziadne poistenie navyse je max hlupe a len obycajna vypocitavost zo strany poistenca a teda by mali byt zakazane taketo poistky.
z logickeho hladiska sa clovek poistuje preto, ze ak sa nieco stane, tak vie, ze rodinny rozpocet velmi neutrpi a pripadne to vynahradi nejake naklady na lieky a liecbu. cize sa poistujem voci pn, ktore zahrna aj tehotenstvo, lebo si chcem byt ista, ze ak sa nieco take stane, tak moja rodina nebude nutena do nezmyselnych uverov kvoli nizsiemu prijmu.
to, ze niekto pocita, ze pojde na pn v tehotenstve je z toho dovodu, ze vie, ze v dnesnej dobe vela tehotnych zien konci na pn a pripadne ma zle skusenosti z minulosti, cize zas ci chce byt len isty, ze v pripade zhorsenia situacie rodina neutrpi.
vybrat si dobreho financneho poradcu je velmi narocne, kedze mnohi stale hladia len na svoje zisky a nie na pomoc druhym

asi najlepšie je obrátiť sa na svojho poisťovacieho poradcu s ktorým si uzatvárala poistku, nech ti to poriadne vysvetlí, alebo zavolaj na infolinku Allianzu, oni ťa prepoja na niekoho, kto ti to vysvetlí 🙂