icon

Anglické mamičky, vybavovali ste príspevok pri narodení v roku 2014 ?

ewissa
21. feb 2014

Vsade citam,ze po jan.2014 sa to zmenilo a pokial nemate bydlisko na Sk tak Vam narok zanika.Ja napr.teraz neviem co bude o pol roka.Mame na s
Slovensku nehnutelnosti-odvadzam tam z nich dane-chceme vediet ci sa nam tu s baby bude darit alebo to zabalime a vratime sa....Zaujimalo by ma ci ste sa niektora pokusili vybavit ten prispevokuz po zmenach.
Moja bud.svokra sa bola informovat a tam jej povedali ze nemame narok ze dieta musi mat osetr.lekara na ska. byt prihlasene dopoist.na sk-v diskusii citam ze pokial zijes a pracujes v eu ma ti byt vyplateny ten prispevokv tej kt.krajine.Tu v Uk je tentoprispevok vyplacany len zenam doslova v hmotnej nudzi-nepoznam nikoho komu by ho vyplatili.

bajana
21. feb 2014

u mna aktualna otazka, predvcerom som sa bola pytat na socialke a tam ma schladili - na prispevok narok nemam, hoci mam trvaly pobyt na SVK a aj som obcianka, ale nie som tu poistena zdravotne ani nemocensky....to, ze napr. v CR na prispevok narok nemam (kvoli prijmom), to ich uz na Slovensku nezaujima...
akurat neviem, ako dlho to poistenie musis mat, mozno sa ti bude stacit vratit tesne pred porodom na SVK a nahlasit sa aspon na pracaku...ale zase netusim, ci ta tam vezmu, ked budes tehu....

saska.t
21. feb 2014

no od januara 2014 je podmienkou ZITIE na SK inak ti ho nevyplatia aj ked si obcanom SR a mas trvaly pobyt na SK,ja som to stihla este v decembri aj ked to bolo knap...

fidka79
Odpoveď bola odstránená