icon

Bude môj budúci rodičovský príspevok vyšší alebo nižší?

15. feb 2026

Poberam vyssi rodicovsky prispevok zo zdravotnych dovodov dietata. Ale uz nie som zamestnana od 3 rokov dietata. Aktualne ma 5 rokov nase dieta. A otehotnela som. Rodicovsky zo zdravotnych dovodov budem poberat do konca augusta. A akurat v auguste by som mala uz na dieta v bruchu poberat rodicovsky (prvych 6 mesiacov matersku). Budem poberat vyssi ako teraz poberam, alebo uz nizsi, kedze som nezamestnana?

anonym_413f9c
15. feb 2026

@anonym_autor a akú materskú chceš pri druhom poberať keď si nezamestnaná, zrejme teda ani nemáš aktívne nemocenské poistenie?

anonym_2d151d
15. feb 2026

@anonym_autor nižší a žiadnu materskú

petamich
15. feb 2026

Podla tychto informacii nemas narok na matersku a nizsi rodicovsky

226lenka
15. feb 2026

Materskú na druhé dieťa poberať nebudeš, keď ti skončil pracovný pomer pred 2 rokmi. Budeš poberať od narodenia dieťaťa nižší rodičovský.

autor
15. feb 2026
@226lenka

Materskú na druhé dieťa poberať nebudeš, keď ti skončil pracovný pomer pred 2 rokmi. Budeš poberať od narodenia dieťaťa nižší rodičovský.

@226lenka Dakujem za info

autor
15. feb 2026
@anonym_413f9c

@anonym_autor a akú materskú chceš pri druhom poberať keď si nezamestnaná, zrejme teda ani nemáš aktívne nemocenské poistenie?

@anonym_413f9c Ja som sa nepytala aku chcem poberat, ale aku budem poberat. Ale uz mi tu odpovedali.

natalka13
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_413f9c Ja som sa nepytala aku chcem poberat, ale aku budem poberat. Ale uz mi tu odpovedali.

@anonym_autor nie nepytala, konstatujes tu matersku.

anonym_dc7465
15. feb 2026

Nižší

anonym_dfb4c6
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor odkial si prisla na to, ze budes mat narok na matersku?

katkatonkova
15. feb 2026

@anonym_autor pokiaľ budeš mať materskú....tak aj vyšší rodičák

lilinka88
15. feb 2026

Nárok na materskú nebudeš mať, do augusta si nechaj vyšší RP na staršie dieťa a potom poziadaj o RP na mladšie dieťa, ale bude nižší. Materskú poziadaj, budeš potrebovať rozhodnutie o nepriznaní

mamina7070
15. feb 2026

normalne budes poberat vyssi RP na starsie dieta az dokedy dovrsi 6 rokov a potom prejdes na nizsi RP na mladsie dieta