icon

Budem dostávať jeden rodičovský a jeden prídavok na dieťa?

labajka
29. júl 2015

Je to ako na hlavu postavené v tomto štáte, bolo mi dnes na úrade povedané, kedže som nezamestnaná na rodičovskej dovolenke, tak budem dostávať po pôrode druhého bábätka len jeden rodičovský príspevok a jeden prídavok? No to si trochu neviem predstaviť finančne, ale hádam sa to nejak bude dať s dvomi detičkami. Ste aj vy v podobnej fin. situácii?Dáte mi rady ako to bez fin. stresu zvládnuť? dakujeeem a krásny deň

vulka
29. júl 2015

Celkom pravda to nieje. Rodičák dostaneš len jeden, ale prídavky na obidve deti, hoci je to len maličká suma.

jonki
29. júl 2015

jeden rodicak a dva pridavky. Ale tak to plati pre vsetkych
(Ak by si sla na matersku mala by si po strate rodicaku, pri nastupe na matersku este narok na priplatok k starostlivosti o druhe dieta....na 6 tyzdnov. co je 40€ na mesiac ale ked sa tych 6 tyzdnov prelinie cez 3 mesiace tak ej to vlastne ako za 3 mesiace...120€)

moni244
29. júl 2015

Preco na hlavu? Ked si to nevies predstavit financne, tak si mala ist najprv robit a az potom mat druhe dieta a nepsoliehat sa na to, ze dostanes od statu neviem ake financie

barinkova
29. júl 2015

dostaneš len rodičovsky každy mesiac a 2x rodinne v mesiaci az do dovršenia 18rokov je rodinne

dataline
29. júl 2015

Je to tak ako baby píšu, ja dostanem 1x rč a 3x prídavok. Dá sa zvládnuť, samozrejme ak manžel pracuje.

sabina1975
29. júl 2015

@labajka mam 40 rokov, odpracovanych xy rokov som teraz na RD s dcerov a dostavam tiez len rodicovsky a rod.pridavky na dve deti 21 mesiacov a19 rokov a stara sa niekto ze male dieta ma ine naklady ako velkac a este mam 22 rocneho ktory sice nema stalu pracu ale aspon brigaduje a ked chcel aspon tych cca 60€ tak mu na UP povedali ze do 26 rokov ho mame zivit mi tak mi povedz je to spravodlive ?!?