Budem mať nárok na materský príspevok?
Ahojte, idem si k vam po radu. Som na rodicovskej dovolenke s prvym dietatom do 1.3.2017. S manzelom sa snazime o druhe dieta, zatial to vsak vyzera, ze tzv retazovy porod uz nestihame ☹ co ak by sa vsak dieta narodilo mesiac/dva po skonceni rodicivskej dovolenky? Mam narok na materske? Ako on neprist? Desat rokov som pracovala v dvoch zamestnaniach, riadne odvadzala dane, tak nemam velmi chut byt doma za 200€ mesacne s druhym babom...viete mi prosim poradit?
Ano, myslela som 2018 🙂 ale vsade na internete pisu, ze pokial nestihnem porodit do troch rokov prveho, tak sa uz nejedna o retazovy porod a musim ist aspon na jeden den do prace alebo cerpat dovolenku, aby som prerusene platenie odvodov zase obnovila...
@xrust tam zalezi od datumov, ci je to cez kalendarne roky, alebo nie. v kazdom pripade si ale treba vyriesit dni medzi koncom rd a nastupom na dalsiu md. ak by si stihla vsetko v roku 2018, mozes mat cely cas aj PN, ak nie, tam treba nejaky prijem z prace - to spominane cerpanie dovo napriklad, inak by si mala minimalnu matersku

@xrust ak tvoj PP trva tak budeš mať nárok na MD..