icon

Budem mať nárok na materský príspevok?

xrust
5. jún 2017

Ahojte, idem si k vam po radu. Som na rodicovskej dovolenke s prvym dietatom do 1.3.2017. S manzelom sa snazime o druhe dieta, zatial to vsak vyzera, ze tzv retazovy porod uz nestihame ☹ co ak by sa vsak dieta narodilo mesiac/dva po skonceni rodicivskej dovolenky? Mam narok na materske? Ako on neprist? Desat rokov som pracovala v dvoch zamestnaniach, riadne odvadzala dane, tak nemam velmi chut byt doma za 200€ mesacne s druhym babom...viete mi prosim poradit?

nivea777
5. jún 2017

@xrust ak tvoj PP trva tak budeš mať nárok na MD..

evittam
5. jún 2017

@xrust Asi mas preklep v datume.😉 A presne ako pise
@nivea777
Ak tvoj PP trva budes mat narok na MD.

xrust
autor
5. jún 2017

Ano, myslela som 2018 🙂 ale vsade na internete pisu, ze pokial nestihnem porodit do troch rokov prveho, tak sa uz nejedna o retazovy porod a musim ist aspon na jeden den do prace alebo cerpat dovolenku, aby som prerusene platenie odvodov zase obnovila...

majusqa77
5. jún 2017

@xrust tam zalezi od datumov, ci je to cez kalendarne roky, alebo nie. v kazdom pripade si ale treba vyriesit dni medzi koncom rd a nastupom na dalsiu md. ak by si stihla vsetko v roku 2018, mozes mat cely cas aj PN, ak nie, tam treba nejaky prijem z prace - to spominane cerpanie dovo napriklad, inak by si mala minimalnu matersku

evittam
5. jún 2017

@xrust Tak jasne,ze ak sa ti dieta nenarodi do 3rokov staršieho tak musis ist bud spat do prace (ak tvoj PP trva), cerpat dovolenku, dat vypoved, dohodnut sa na skonceni PP, ist po vycerpani dovolenky na PN, .....Tazko radit ak este nie si ani tehotna.😉