Budem mať prídavky aj po svadbe?
Ahojte prosím Vás vraciam sa dokončiť si školu od septembra (mám 22), v tomto roku sa berieme dovtedy mám stále nárok na prídavky na dieťa(posielať budú matke no v podstate to pôjde mne keďže už spolu nežijeme) no chcela by som sa opýtať ako to bude po svadbe? Budem mať nárok aspoň na niečo od štátu tým že budem normálne denný študent?
@sisa_s áno ale kým ma živia rodičia tak majú príspevok od štátu(prídavky na dieťa) no akonáhle budeme zobratí, prídavky na dieťa padnú no niekde som čítala že aspoň nezdaniteľná časť základu dane sa bude dať uplatniť tak či nemáte niektorá skúsenosť
@sisa_s ďakujem takže vlastne prídavky budú až do konca štúdia a potom kým nenájdem prácu a budem na up tak sa bude dať vybaviť aspoň toto..
@mysicka238 ja som sa vydávala v 20tke a prídavky mi nechceli dať, tak by som s tým až tak nerátala. Na úrade povedali, že už nemám nárok. Ale bolo to už pár rokov dozadu, takže mohlo sa niečo zmeniť.
@mysicka238 presne pre toto kamoska odložili svadbu že až po škole. Lebo jej platia aj výživné obaja rodičia aj rod.pridavky chodia jej. Takže suma pekná. A tým že by sa vydala tak by na nič nemala nárok. Aj sociálne štipendium by jej zobrali.
@ninusa221 no tak nakoniec som sa pytala a po svadbe vlastne staci bud podat novu ziadost alebo zmenit tam cislo uctu a rod. pridavky budu pokracovat akurat to stipendium padne